“Хитру” парковку на привокзальній площі Хмельницького зобов’язали демонтувати

30 Березня 2016 11:45

За рішенням Рівненського апеляційного господарського суду від 28 березня, договір оренди між фізичною особою-підприємцем Бабієм Олександром Анатолійовичем, який забезпечує паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування на привокзальній площі Хмельницького та Хмельницькою міською радою має бути розірваний.

Про це зазначено у сюжеті ТРК “Місто”.

Як пояснила завідуюча юридичним відділом міської ради Лілія Демчук, рівненський суд залишив без змін рішенняколегії суддів Господарського суду Хмельницької області від 17 грудня 2015 року.

Крім цього, ФОП Бабій повинен демонтувати бетонні конструкції, якими обладнена парковка. У противному випадку ці роботи виконають комунальні служби.

Фото НГП

Фото НГП

Нагадаємо, що основні претензії влади до орендаря парковки зводилися до невиконання пп. 2.2.7, 2.2.8 п. 2.2. договору №113 від 30.11.2012р., якими передбачено утримання території, технічних засобів регулювання дорожнього руху (розмітка, знаки, ін.) та під’їзних шляхів до місць паркування в належному технічному та санітарному стані (пп. 2.2.4).

“На сьогодні майданчик для паркувань є заблокований зі сторони Хмельницької дирекції УДППЗ „Укрпошта” на вул. Проскурівській. Ситуація негативно впливає на безпеку дорожнього руху та серйозно ускладнює під’їзд іншого рухомого транспорту до центрального входу залізничного вокзалу. Крім того, створюються значні перешкоди для власників автомобілів, котрі бажають виїхати на вул. Шевченка, постійно об’їжджаючи територію майданчика”, – записано в актах обстеження території міським управлінням транспорту і зв’язку.

Довідка НГП. 10 листопада 2012 року конкурсний комітет з надання права організовувати та провадити діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування оголосив переможців на оренду парковок у Хмельнциькому.

ФОП Олександр Бабій переміг за “лотом” №1. Йому відійшло обслуговування двох парковок за адресами: Південна та північна сторона проспекту Миру (від вул. Трудової до АЗС), розрахована на 47 паркомісць і на привокзальній площі залізничного вокзалу.

Натомість конкурс за “лотом” №1 відбувався у неконкурентний спосіб, оскільки крім ФОП Бабія ніхто більше не подав заявок.

5 січня 2016 року Хмельницький окружний адміністративний суд задовольнив позовні вимоги Державної податкової інспекції у Хмельницькому щодо стягнення заборгованості збору за місця для паркування транспортних засобів у ФОП Бабій на суму 53,7 тис. грн.