“Справа Крайтора” тягнеться два роки, обвинувачених досі немає

1 Квітня 2016 12:42
ye.ua

ye.ua

Військова прокуратура Західного регіону України продовжує розслідування у кримінальному провадженні за фактами вбивства двох людей під стінами Управління СБУ у Хмельницькій області у лютому 2014 року.

Таку відповідь на інформаційний запит надав заступник начальника управління роботиз особовим складом СБУ О.Слезін.

Він пояснив, що слідчим шляхом, у тому числі експертних досліджень, визначаються особи, котрі застосовували вогнепальну зброю до мітингувальників під час акцій протесту біля адміністративної будівлі Управління СБУ у Хмельницькій області 19-20 лютого 2014 року.

“У зв’язку з проведенням досудового розслідування, обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні до суду не скеровувався”, – повідомив пан Слезін.

SBU

 

Разом з тим, за даними Єдиного судового реєстру, колишнього керівника Управління СБУ у Хмельницькій області Віктора Крайтора звинувачують у тому, що він 19 лютого 2014 року віддав наказ підлеглим стриляти у мітингувальників: “в порушення вимог ст. 19 Конституції України,
ст. 3 Закону України «Про Службу безпеки України», ст. 11, 58, 59 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, умисно, перевищуючи надані йому службові повноваження, наказав підлеглому особовому складу застосовувати зброю в разі спроби проникнення мітингувальників громадян під час акції протесту до будівлі і на територію Управління СБУ”.

Нагадаємо, що військова прокуратура 19 лютого відкрила кримінальне провадження проти начальника Хмельницького обласного управління СБУ Віктора Крайтора.

20 лютого начальник управління СБУ в Хмельницькій області Віктор Крайтор написав рапорт на звільнення з СБУ.

Довідка НГП. У Хмельницькому мітингувальники 19 лютого захопили приміщення обласної державної адміністрації, а також взяли в облогу прокуратуру Хмельницької області.

Під час штруму СБУ вогнепально було поранено 6 людей. Двоє з них, 72-річна жінка і 21-річний хлопець померли.