Поки вінницький суд розглядає апеляцію проти судді-хабарника з Хмельниччини, він продовжує виносити рішення

4 Квітня 2016 13:41

судАпеляційний суд Вінницької області відкрив провадження за обвинуваченням судді Деражнянського районного суду Олега Дворніна (Дворніка).

Про це свідчить ухвала вінницького суду від 22 березня.

До суду надійшли апеляційні скарги прокурора та захисника-адвоката Демянової О.В. на вирок Барського районного  суду Вінницької області від 11 лютого 2016 року.

Також на 19 березня у Вінниці призначено перше судове засідання у справі судді Дворніна (Дворніка).

Тим часом, поки триває апеляційна тяганина суддя Деражнянського районного суду Олег Дворнін (Дворніка) продовжує виконувати обов’язки служителя Феміди. За даними сайту “Судова палата України”, в обвинуваченого щільний розклад судових справ, як цивільних, так і кримінальних.

sud

Як писав НГП, 11 лютого цього року  Барський районний суд Вінницької області визнав винним суддю Деражнянського районного суду Олега Дворніна (Дворніка) у зловживанні своїм службовим становищем, заволодінні чужим майном шляхом обману та підбурювання на замах до давання хабара (ст. 190 ч.1,190 ч.2, ч.4 ст.27, ч. 2 ст.15, ч.4 ст.369 КК України) і призначив покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також Дворніна позбавлено 4 кваліфікаційного класу судді.

Суд першої інстанції довів, що суддя Дворнін одержав від сторонніх осіб 11 тис. дол. за сприяння у позитивному вирішенні судової справи за фактом придбання, зберігання з метою збуту особливо небезпечних наркотичних засобів в особливо великих розмірах. Цю справу спочатку, у 2012 році розглядав Деражнянський районний суд, а потім – колегія суддів Апеляційного суду Хмельницької області.