Агрофірма олігарха Веревського судиться з аграріями Гереги через орендовані паї на Хмельниччині

20 Квітня 2016 13:38
agrodovidka.info

agrodovidka.info

Товариство з обмеженою відповідальністю “Енселко Агро” (Старокостянтинівський район) подало до суду на ТОВ “Аграрна інвестиційна компанія-Ярмолинці” і просить визнати протиправними та скасувати рішення Деражнянського районного управління юстиції, які стосуються оренди с/г земель.

Про це свідчить ухвала Хмельницького окружного адміністративного суд від 6 квітня.

Мова йде про укладені договори оренди земельних ділянок 1 грудня 2015 року між товариством з обмеженою відповідальністю “Аграрна інвестиційна компанія-Ярмолинці” та трьома пайовиками.

Разом з тим, ТОВ “Енселко Агро” заявляє про аналогічні права орнеди, які підприємство уклало ще восени 2012 року.

Суд двічі зобов’язував витребувати у відділу Держгеокадастру у Ярмолинецькому районі оригінали для огляду та належним чином завірені копії (книги записів про державну реєстрацію державних актів на право власності на земельну ділянку та на право користування земельною ділянкою, поземельних книг з відміткою про реєстрацію договорів оренди земельних ділянок та належним чином завірені копії) для долучення до матеріалів справи.

Оскільки земельники без поважних причин не виконали вимог вищезазначених судових ухвал про надання доказів, Хмельницький окружний адміністративний суд прийняв рішення тимчасово вилучити ці документи.

За даними ЄДР, 25 листопада 2015 року зареєструвано ТОВ “Аграрна інвестиційна компанія – Ярмолинці”. Її засновниками є ТОВ “Агрохолдинг 2012” та Ірина Лутковська, яка зазначається ще й бенефіціаром.

На зустрічі з представниками аграріїв Хмельниччини було заявлено, що за ТОВ “Агрохолдинг 2012″ стоїть нардеп і співвласник мережі гіпермаркетів “Епіцентр” Олександр Герега.

Засновником ТОВ «Енселко-Агро» є компанія «Єрсте Б.В.» (Нідерланди) і ТОВ «Украгробізнес». Кінцевим бенефіціаром зазначається Андрій Веревський, який протягом 2002-2013 років був народним депутатом України, спочатку від «Батьківщини», а потім від Партії регіонів.

Веревський увійшов до списку найбагатших українців-2014 від «Forbes».

ТОВ «Енселко-Агро» орендує на Хмельниччині декілька тисяч гектарів сільськогосподарських земель.