З 1 січня 2017 року газета Хмельницької міськради “Проскурів” іде у вільне плавання

20 Квітня 2016 14:59
tomenko.ua

tomenko.ua

З 1 січня 2017 року колектив комунальної газети Хмельницької міської ради “Проскурів” проведе реорганізацю шляхом перетворення редакції газети в суб’єкт господарювання з дотриманням вимог закону про реформування державних і комунальних засобів масової інформації.

Про сказано у відповідному проекті рішення сесії.

Паралельно Хмельницька міська рада повинна вийти зі складу співзасновників газети “Проскурів”.

При цьому, після роздержавлення комунального ЗМІ міська влада планує укласти договір на висвітлення діяльності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування у газеті “Проскурів”.

Як писав НГП, газета Хмельницької міської ради “Проскурів” з тритисячним тиражом у 2014 роціодержала підтримку від влади на суму 550 тис. грн, у 2015 році – 660 тис. грн.

Нагадаємо, з 1 січня 2016 року набув чинності ухвалений у грудні 2015 року закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

Він передбачає роздержавлення преси протягом трьох років: вихід органів влади і місцевого самоврядування зі складу засновників (співзасновників) друкованих ЗМІ або перетворення друкованих ЗМІ, заснованих центральними органами виконавчої влади, на офіційні друковані видання.