Хмельничани не змогли відстояти свої городи на земельному аукціоні

29 Квітня 2016 15:40
Хмельничани не змогли відстояти свої городи на земельному аукціоні
Вчора у Хмельницькому відбулася перша частина земельного аукціону з продажу прав оренди на земельні ділянки комунальної власності. На торги виставили шість лотів, однак заявки були подані лише на п’ять, повідомляє НГП.
Як повідомляє сайт міської ради, оскільки на земельну ділянку, розташовану за адресою: вул. Молодіжна, 26 В, площею 0,5200 га, не надійшло жодної заяви, згідно із Земельним кодексом України земельні торги по цих ділянках визнані такими, що не відбудуться у зв’язку із відсутністю учасників.

Найдорожчий з лотів – право оренди земельної ділянки терміном 3 роки, площею 0,0706 гектарів на вул. Зарічанська, 9/2 пішов з молотка за 518 031 гривень. Цю земельну ділянку передбачено під будівництво готелю.
Друга земельна ділянка на вул. Зарічанська, 15/1 пішла з молотка за 152 186 гривень. Її площа 0,0216 га. Здали в оренду під будівництво об’єкту комерційного призначення.
Початкова ціна на третю земельну ділянку площею 0,04 га становила 3204 гривні, однак впродовж аукціону її придбали за 50100 гривень. Призначена вона для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд.
Стартова ціна на четверту земельну ділянку за адресою вул. Трудова, 5/4а, площею 0,144 га, становила 30 132 гривні, однак впродовж аукціону ціна зросла до 213 132 гривень. На цій ділянці буде об’єкт комерційного призначення.

Найскладнішим лотом аукціону виявилась ділянка на вул.Прибузька, 65. На землі площею 2,6 гектари люди облаштували городи та прийшли на аукціон з вимогою “не продавати їхні землі”.
На що заступник міського голови Андрій Бондаренко сказав, що міська влада готова відшкодувати вартість річного врожаю. За вирішенням проблеми Бондаренко порадив людям звертатись людям до депутата їхнього округу. За його словами, зараз за цим округом не закріплений жоден депутат, але у подальшому це буде представник фракції “За конкретні справи” Руслан Афійчук.

Хмельничани не змогли відстояти свої городи на земельному аукціоні

За цю земельну ділянку змагались лише двоє учасників аукціону. Початкова ціна становила 402 011 гривень. Ділянка пішла з молотка за 410 051 гривню.

Востаннє подібний аукціон проводився в Хмельницькому у 2014 році. Тоді за 10 лотів “виручили” майже 600 тисяч гривень. Цього ж разу у перший день торгів казна міста “вторгувала” понад 1,3 мільйона.

Згідно з правилами, остаточна ціна на аукціоні – це річна вартість оренди. Впродовж першого року ця сума сплачується двічі на різні рахунки – на розвиток міста Хмельницького та за оренду. Обидва рахунки поповнюють бюджет міста.