Справа судді Дворніна: апеляція перевірить нові матеріали з проведення негласних слідчих дій

16 Травня 2016 13:27

судАпеляційний суд Вінницької області розглядає кримінальне провадження, фігурантом якого є обвинувачений суддя Деражнянського районного суду Олег Дворнін (Дворнік).

Як свідчить ухвала від 22 квітня, суд задовольнив клопотання прокурора щодо долучення до матеріалів справи докази легальності проведення негласних слідчих дій, проведених за ухвалами Апеляційного суду м. Києва 2013 року.

Також ухвалено рішення повторно допитати потерпілого та одного свідка.

Разом з тим, захисник-адвокат Демянова О.В. в своїй апеляційній скарзі із доповненнями зазначила, що вирок суду першої інстанції у значній мірі ґрунтується на даних протоколів за результатами негласних слідчих( розшукових) дій: аудіо – та відео контролю, спостереження за особою та зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж, у ході яких було зафіксовано розмови щодо одержання неправомірної вигоди та обставини передачі такої вигоди.

Також захисник-адвокат в інтересах обвинуваченого судді Дворніна у своїй апеляційній скарзі порушувала питання про недопустимість таких доказів з огляду на те, що стороні захисту у повному обсязі не відкривалися і судом не досліджувалися матеріали, які стосувалися санкціонування відповідних заходів судом.

Як писав НГП, 11 лютого цього року  Барський районний суд Вінницької області визнав винним суддю Деражнянського районного суду Олега Дворніна (Дворніка) у зловживанні своїм службовим становищем, заволодінні чужим майном шляхом обману та підбурювання на замах до давання хабара (ст. 190 ч.1,190 ч.2, ч.4 ст.27, ч. 2 ст.15, ч.4 ст.369 КК України) і призначив покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також Дворніна позбавлено 4 кваліфікаційного класу судді.

Суд першої інстанції довів, що суддя Дворнін одержав від сторонніх осіб 11 тис. дол. за сприяння у позитивному вирішенні судової справи за фактом придбання, зберігання з метою збуту особливо небезпечних наркотичних засобів в особливо великих розмірах. Цю справу спочатку, у 2012 році розглядав Деражнянський районний суд, а потім – колегія суддів Апеляційного суду Хмельницької області.