Білорусь відмовилася від поставки свинини з Хмельницької області через африканську чуму

17 Травня 2016 12:24
Експотрт Імпорт

ua.112.ua

Республіка Білорусь з 13 травня 2016 р тимчасово обмежила ввезення свинини з Хмельницької області України.

Як пише видання “Агропортал”, про це з посиланням на Департамент ветеринарного і продовольчого нагляду Мінсільгосппроду країни повідомляє «Білорусь сьогодні».

Причина обмеження – 11 травня на території Хмельницької області зареєстрували випадок захворювання сприйнятливих видів тварин Африканської чумою свиней (АЧС).

«У зв’язку з цим вводяться тимчасові обмеження на ввезення до Білорусі з зазначеній галузі живих свиней, свинини, в тому числі м’яса диких кабанів, продуктів переробки, шкіряної, рогокопітного і кишкової сировини, щетини, мисливських трофеїв, отриманих від сприйнятливих видів тварин, кормів, вживаного обладнання для утримання, забою і обробки свиней », – інформують в департаменті.

Як писав НГП, в підсобному господарстві одного з жителів села Гірчична Дунаєвецького району Хмельницької області з 3 до 10 травня загинуло 7 із 14 свиней, про що він повідомив у районну службу ветеринарної медицини. Діагноз АЧС було встановлено за результатами лабораторного дослідження тканин загиблих тварин.

На 13 травня у трикілометровому радіусі від виявлення спалаху АЧС ветеринари омертвили і спалили 20 свиней.