На місці залізяччя хмельницького “Співочого поля” з’явиться два футбольних поля за 3 млн. грн – Симчишин

19 Травня 2016 13:35

Хмельницький міський голова Олександр Симчишин заявив: як тільки-но команда ТОВ “Епіцентр К” звільнить територію у районі Південного Бугу від металобрухту, залишеного від “Співочого поля”, влада візьметься за облаштування футбольних полів.

Таку думку він висловив у коментрі “Незалежному громадському порталу”.

Градоначальник зазначив, що депутати від фракції “За конкретні справи” (контролюється нардепом Олександром Герегою – НГП) порушили домовленості, надані в середині березня цього року, щодо ліквідації за місяць звалища металоконструкцій.

Фото "Всім"

Фото “Всім”

“Буквально перед сесією (18 травня відбулася чергова сесія міськради – НГП) була розмова з представниками цією полічтиної сили. Вони знову пообіцяли протягом ближчих тижнів вивезти той металобрухт. Справа в тім, що “Епіцентр” провів конкурс і вже визначений переможець, який розв’яже цю проблему”, – сказав Симчишин.

За його словами, звільнене місце міська влада планує облаштувати під два футбольних поля.

“Це будуть два відкритих тренувальних футбольних поля. Наразі вивчається реалізаця цього проекту, як за кошти місцевого бюджету, так і вкладення приватних інвестицій. За попередніми розрахунками необхідно 3 млн. грн”, – наголосив мер.

Довідково. Наприкінці 80-х років минулого століття вздовж річки Південний Буг побудували  “Співоче поле”. Його відкрили під час святкування всеукраїнського фестивалю народної творчості. Задуманого на його місці культурно-розважального центру відкрити тут не вдалося – частину території зайняли торгові центри та гіпермаркет «Епіцентр». Саме останній і повинен був прибрати металобрухт із “Співочого поля”, але за майже 10 років зробити цього не зробив.