У Хмельницькому залишилось декомунізувати два пам’ятники радянської доби

24 Травня 2016 12:33

У Хмельницькому залишилось декомунізувати два пам’ятники біля навчальних закладів – це пам’ятник Миколі Островському, що біля ліцею №17 та Віталію Примакову (НВК №4).

Пам'ятник Миколі Островському. Фото Афіни Черкезової, НГП

Пам’ятник Миколі Островському. Фото Афіни Черкезової, НГП

 

Як повідомив НГП секретар міськради Михайло Кривак, їх перенесення заплановано дещо пізніше. В міському управлінні культури зазначили, що, згідно з законом про декомунізацію, оскільки не встигли перенести всі пам’ятники наказом міського голови, то тепер це компетенція голови обласної державної адміністрації.

Крім того, в міському управлінні житлово-комунального господарства стверджують, що декомунізації потребує лише один фасад будівлі на вулиці Кам`янецькій поблизу філармонії. Зараз там зображений серп та молот.

Фото Афіни Черкезової, НГП

Фото Афіни Черкезової, НГП

За словами керівника Віктора Чапайди, один з підприємців готовий утеплити за свій рахунок цей фасад та просить дати йому дозвіл на рекламу. Тож поки що невідомо, що буде із серпом та молотом.

Разом з тим, секретар міськради додав, що топонімічна комісія вже прийняла рішення про ліквідацію залишків комуністичного минулого, а виконання цих робіт – компетенція управління житлово-комунального господарства.