У Славуті квартиру боржника за комунальні послуги виставлять на продаж

24 Травня 2016 16:36
patrol.lutsk.ua

patrol.lutsk.ua

Міський голова Славути Василь Сидор провів зустріч працівників виконкому, комунальних служб, державної виконавчої служби міськрайонного управління юстиції та Славутської об’єднаної державної податкової інспекції щодо стягнення заборгованостей, де стягувачами є виконавчий комітет міської ради, житлово-комунальне та водопровідно- каналізаційне господарства міста.

За квітень цього року. державними виконавцями завершено 30 виконавчих проваджень на користь КП «Славутське ЖКО» на суму 85 830 грн. Про це повідомив офіційний сайт міста.

Через значну заборгованість на користь КП «Славутське ЖКО» державними виконавцями було описано квартиру боржника в м. Славуті по вул.Козацькій; наразі готуються документи для передачі майна на реалізацію.

Міський голова наголосив на неприпустимості ситуацій, коли боржник має автомобілі, землю, будинки, а протягом тривалого часу борг стягнути з нього неможливо; про недопущення випадків повідомлень про зняття виконавчою службою з розгляду справ у зв’язку з відсутністю майна у боржників, коли насправді майно перебуває у власності. Він закликав державні органи до спільного обговорення та пошуку шляхів виконання судових рішень, щоб бюджет міста не потерпав від спритників, забезпечених осіб, які приховують свої статки.

Нині державні виконавці спільно із представниками юридичного відділу КП «Славутське ЖКО» за місцем проживання відвідують боржників щодо стягнення заборгованості по квартирній платі та теплопостачанню. Також значна частина заборгованості стягується з заробітних плат та з пенсій боржників.

Окрім того, заплановано спільні рейди за участю представників КП «Славутське ЖКО», виконавчого комітету, Славутської ОДПІ до конкретних боржників, які мають значну суму заборгованості та ухиляються від сплати боргу.