Юрист: переписуючи структуру апарату Хмельницької облради, ініціатори порушують законодавство

1 Червня 2016 11:39

закони-1Голова адвокатського об’єднання “Гавриленко і партнери” Роман Гавриленко вважає, що зміна структури виконавчого апарату Хмельницької обласної ради свідчить про порушення законодавства.

Такий коментар він надав “Незалежному громадському порталу”.

“У відповідності до статті 14 Закону України ” Про службу в органах місцевого самоврядування”, посад заступників з діяльності виконавчих органів не передбачено. Згідно того ж Закону та згідно Положення обласної ради про діяльність виконавчих органів, чітко встановлено перелік посадових осіб у органах створюваних обласною радою. Обласна рада зобов’язана дотримуватись вимог закону, а отже впровадження запропонованих посад свідчить про його порушення”, – сказав юрист.

DSC_0069

 

“Слід відзначити, що такі дії ініціаторів впровадження посад, які не є виборними можуть бути розцінені як зловживання службовим становищем, оскільки йдеться мова і про перерозподіл повноважень, і фінансування оплати їхньої праці. Врешті решт, ті, хто йшли до влади обіцяли бути взірцем законності, а не навпаки. Крім того, звертаю увагу і на те, що проект рішення має отримати висновок в управлінні юстиції на предмет законності, і лише після того бути предметом обговорень у сесійній залі. В іншому випадку, його легітимність викликає великий сумнів”, – додав Гавриленко.

Як писав НГП, на чергову сесію облради 1 червня виноситься питання про затвердження структури апарату ради. Загородний виступає за введення посад заступника керівника виконавчого апарату (по суті, ще одного заступника голови ради – НГП) і заступника керуючого справами апарату ради. Кандидати на займані крісла призначатимуться розпорядженням голови ради.