Красилівські чиновники переплатили майже 1,5 млн. грн за шкільний автобус порівняно з колегами з Городка

12 Липня 2016 16:38
khmelnytsky.com.ua

khmelnytsky.com.ua

Майже синхронно управління освіти, молоді та спорту Красилівської районної державної адміністрації та відділ освіти Городоцької районної державної адміністрації провели тендера із закупівлі шкільних автобусів.

Як повідомляється у “Віснику державних закупівель”, переможцем в обох тендерах стало Приватне акціонерне товариство «Чернігівський автозавод». Тільки ось вартість ідентичних транспортних засобів від виробника відрізняється майже у півтора мільйона гривень.

Зокрема, освітяни з Красилова заплатять чернігівському виробнику 2 млн. 960 тис. грн за поставку одного шкільного автобуса.

krasyliv

Натомість цей же автобус для освітян з Городка обійшовся 1 млн. 479 тис. грн.

gorodok

 

Придбані шкількі автобуси жовтого кольору розраховані на 25 пасажирських місць. Гарантія на кожний автобус надається не менше ніж на 24 місяці або не менше, ніж на 100 000 км пробігу з моменту доставки.

Усі автобуси повинні мати торгову марку, бути новими, виготовлені не пізніше 2015-2016 років, технічно справними, комплектуючі та матеріали – такі, що не були у вживанні.

Як писав НГП, у 2016 році Хмельницька область має намір закупити 52 шкільних автобуси за рахунок співфінансування державного і місцевих бюджетів. Нприкінці минулого року область одержала 31,2 млн грн з державного бюджету на придбання шкільних автобусів у 2016 році. Стільки ж коштів мають віднайти районні бюджети.

Довідка НГП. Парк шкільних автобусів Хмельницької області наразі нараховує 361 транспортну одиницю. Потреба галузі становить ще 40 автобусів.
Окремо заміни потребують діючі шкільні автобуси, що відпрацювали експлуатаційний термін.