На Хмельниччині стартував набір на службу в органах поліції

13 Липня 2016 12:39

ПоліціяУ зв’язку з переатестацією правоохоронним відомствам області потрібно добрати 621 працівника. Наразі поліція оголошує набір на заміщення лише ста дев’яти посад. Це слідчі та дільничні офіцери. Кандидатам обіцяють прозорий конкурс. А для тих, хто його пройде – гідну зарплату. 

12 липня розпочався конкурс на заміщення ста дев’яти посад в поліції області. Правоохоронному відомству потрібно набрати 50 слідчих та 59 дільничних офіцерів. Серед вимог – вік від 18 до 55 років та вища юридична освіта.

Останній етап конкурсу – а це співбесіда – проводитиме поліцейська комісія. Її головою обрали Ігора Бухера. Він представляє обласне управління поліції. Микола Шпичко, представник профспілки атестованих працівників внутрішніх справ, став секретарем. Серед членів комісії також начальник Хмельницького управління поліції Олег Костенко, народний депутат України Олександр Ксенжук. Громадськість представлятиме Олег Демчук.

Члени поліцейської комісії запевняють: працюватимуть прозоро. А ще обіцяють: їхні засідання будуть відкритими для громади. Наступний крок для тих, хто таки пройде відбір – навчання. Триватиме воно від 3 до 4, 5 місяців.  Як і патрульних поліцейських, дільничних і слідчих навчатимуть не лише азам професії.

Новоспеченим  дільничним офіцерам поліції та слідчим у відомстві обіцяють гідні зарплати. Відповідно – від 6 до 10 тисяч гривень на місяць. Детальну інформацію про умови конкурсу обласна поліція розмістила на офіційному сайті відомства. Там же усі охочі можуть заповнити і онлайн-анкету. Прийом документів триватиме до 10 серпня 2016 року.