Впродовж двох років все зовнішнє освітлення у Хмельницькому стане світлодіодним

13 Липня 2016 16:35
charivne.info

charivne.info

На найближчій сесії Хмельницької міської ради депутати мають ухвалити програму енергоефективної модернізації внутрішнього та зовнішнього освітлення.  За два роки в Хмельницькому планують замінити люмінісцентні лампи та лампи розжарювання на більш сучасні та економні led-лампи.

Програма діятиме впродовж 2016 та 2017 років та буде застосовуватись в адміністративних та бюджетних будівлях, на комунальних підприємствах та торкнеться зовнішнього освітлення, під’їздів, вулиць та тротуарів міста.

Таким чином, в міській раді планують збільшити строки роботи мереж освітлення, а також скоротити витрати міського бюджету на їх оплату. Через те, що вартість електроенергії зростає, витрати на зовнішнє освітлення у 2013-2015 роках зросло на 40%.

Завдяки програмі їх планують скоротити. В міській раді сподіваються, що загальне споживання електричної енергії бюджетними установами зменшиться на 15% та витрати на оплату використаної енергії на 5%. У сфері зовнішнього освітлення загальні витрати енергії мають скоротитись на 20%, а витрати на оплату – на 10%.

На вулицях міста мають замінити 4910 світильників із лампами розжарювання потужністю 150 Вт, 300 Вт на світильники зі світлодіодними джерелами світла потужністю 50 Вт.

Як зазначив заступник міського голови Володимир Гончарук, загальна вартість реалізації програми – 33 мільйони гривень, з них 10 мільйонів вже виділені цього року, а на 9 було оголошений тендер на програму зовнішнього освітлення.