У 2017 році Хмельницький матиме нову транспортну мережу

15 Липня 2016 13:34
zib.com.ua

zib.com.ua

Наприкінці 2017 року Хмельницький отримає нову транспортну мережу. Окрім того, що будуть укладені нові договори із перевізниками, згідно з новими вимогами, в міській раді сподіваються охопити більше вулиць, збільшити кількість маршрутів та надати перевагу громадських перевезень електротранспорту.

Про це у коментарі НГП заявив в.о. начальника управління транспорту та зв’язку Сергій Шепурев.

За його словами, хоч до переукладання договорів півтора роки, зараз ведеться активна підготовка, аби хмельничани не відчули незручностей у грудні 2017 року. Як тільки старі договори закінчаться, одразу мають укласти нові, аби місто не стало у транспортному колапсі.

Нова мережа громадського транспорту буде розроблятись із врахуванням потреб мешканців та відомостями про наявний пасажиропотік. Оскільки місто розвивається та деякі нові вулиці заселяються, ймовірно, з’являться і нові маршрути.

В управлінні транспорту планують, що основним видом громадського транспорту стануть тролейбуси.  Альтернативою та доповненням стануть великогабаритні та середньогабаритні автобуси, а спринтери обслуговуватимуть віддалені райони міста.

Також Сергій Шепурев зазначив, що не завжди громадський транспорт великих габаритів є виправданим. Наприклад, маршрути 25 та 25а були б зовсім не рентабельними для автобусів з великою кількістю місць. Під час розробки нової транспортної схеми намагатимуться розвантажити центр міста, при цьому деякі маршрути будуть змінені та скореговані, а деякі взагалі ліквідують.

За словами Шепурева, всі пропозиції та думки мешканців міста, які надходять до управління транспорту та зв’язку будуть взяті до уваги.