У Хмельницькому з вересня може подорожчати проїзд у тролейбусах

18 Липня 2016 11:42
тралік

http://podilska.info

На сайті Хмельницької міської ради зареєстрували електронну петицію про підвищення вартості проїзду у тролейбусах до двох гривень. На це директор КП “Електротранс” Віктор Паламарчук заявив у коментарі НГП, що до вересня про підвищення ціни на проїзд у електротранспорті можна не турбуватись. Пізніше – не відомо.

За його словами, при наявному пасажиропотоці та повному відшкодуванні плати за пільговий проїзд потреби підвищувати тарифи немає.

“Міський голова наполягає на тому, аби не підвищувати тарифи в електротранспорті. Ми його в цьому підтримуємо. Поки питання підвищення тарифів розглядатись не буде. Доживемо до 1 вересня, а там побачимо”, – зазначив Паламарчук.

Як відомо, з першого вересня вартість на електроенергію зросте на 30%.

За підсумками роботи КП “Електротранс” за перший квартал цього року збитків немає. Однак після подорожчання електроенергії  виникне потреба знайти ще 1 млн 200 тисяч гривень.

Віктор Паламарчук наголосив: якщо підприємству буде повністю відшкодовано вартість проїзду пільговиків, то потреби підвищувати тариф не буде. Згідно з розрахунками на відшкодування пільгового проїзду, на рік необхідно 34 млн гривень, з них 29 млн вже закладено у бюджеті. Ще 4,5 мільйони Паламарчук сподівається отримати, якщо міський бюджет буде перевиконано.