Корнійчук обіцяє потерпілим селянам компенсувати збитки, нанесені градом

19 Липня 2016 11:37

КорнійчукГолова Хмельницької ОДА Олександр Корнійчук доручив представникам райдержадміністрацій здійснити подвірний об’їзд для встановлення точної кількості пошкоджених будівель та розміру завданих збитків від учорашньої стихії.

“Виїхав в Городоцький район, планую заїхати в села Хмельницького та Ярмолинецького районів, які вчора найбільше постраждали від стихії. На власні очі хочу побачити розмір завданих градом збитків та почути від людей, якої допомоги наразі вони найбільше потребують від влади.Розглядатимемо можливість виділення домогосподарствам, які постраждали від негоди, грошової компенсації. Гадаю, депутати обласної, та інших місцевих рад, знайдуть у бюджеті гроші на це”, – написав він у “Фейсбуці”.

За даними Головного управління ДСНС в області, на території 20 населених пунктів Городоцького, Чемеровецького, Хмельницького, Красилівського, Старокостянтинівського та Ярмолинецького районів вибито вікна та частково пошкоджено покрівлі у 524 будівлях та спорудах, повалено 16 дерев  та пошкоджено 3 легкових автомобіля. Крім того, внаслідок поривів вітру було відключено електропостачання у 59 населених пунктах.

Як писав НГП, 17 липня частиною Хмельницької області пронісся аномальний град. Його розміри сягали курячого яйца. Щоправда, траплятися й більші.