Хмельницька прокуратура оскаржує результати земельних торгів щодо ділянки під будівництво багатоповерхіки

20 Липня 2016 14:31
ridna.ua

ridna.ua

Заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури подав позов до Господарського суду Хмельницької області на Хмельницьку міську раду і Товариство з обмеженою відповідальністю “Укрстандарт” (Хмельницький) і просить визнати недійсними ряд земельних рішень та результати аукціону від 29 квітня цього року.

Про це свідчить ухвала суду від 12 липня.

Прокуратура судиться з владою і забудовником по чотирьох позиціях. Зокрема, просить визнати недійсним п.4 рішення 49 сесії Хмельницької міської ради від 08.04.2015р. №34 “Про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), проведення земельних торгів з продажу прав на земельні ділянки, які виставляються окремими лотами, визначення переліку земельних ділянок, які виставляються на земельні торги, встановлення стартового розміру орендної плати, розміру гарантійного внеску та значення кроку лотів, які виставляються на земельні торги, внесення змін до рішення сесії та втрату чинності пунктів”; рішення п’ятої сесії Хмельницької міської ради від 16.03.2016 №73 “Про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), проведення земельних торгів з продажу права оренди…” в частині включення до переліку земельних ділянок, право оренди на які виставляються на торги окремим лотами, земельну ділянку на вул. Свободи, 16/2-Б у Хмельницькому.

Також державний обвинувач наполягає на визнанні недійсними результатів земельних торгів (аукціону), проведених 29.04.2016 організатором земельних торгів Хмельницькою міською радою, виконавцем Товарною біржею “Подільська”, викладених у формі протоколу проведення земельного аукціону на Товарній біржі “Подільська” №6 від 29.04.2016, а саме земельної ділянки несільськогосподарського призначення, що розташована на вул. Свободи, 16/2-Б з кадастровим номером 6810100000:03:008:0021, площею 0,1600 га.

Ще прокуратура клопочеться визнати недійсним договір оренди землі №1128/01, укладеного 29.04.2015р. між Хмельницькою міською радою та товариством з обмеженою відповідальністю “Укрстандарт”, з припиненням його дії на майбутнє.

Розгляд справи по суті призначений на 10 ранку 16 серпня.

Як писав НГП, 29 квітня на аукціоні ТОВ “Укрстандарт” викупило права оренди на земельну ділянку площею 16 соток на вул. Свободи, 16/2-Б у Хмельницькому терміном на три роки. Ця ділянка пішла з молотка за 60975 гривень, хоча початкова ціна становила 23975 гривень.

Конкуренцію переможцю за цим лотом склали: Галкін Григорій Якимович, ТОВ «Платинумбуд», ПП «Укрбудсервіс Поділля», ПП «Енфініті»,  ПП «Кавам», Рибак Олександр Петрович, ПП «Рамла».

Ділянка на вул. Свободи, 16/2-Б належить до категорії земель житлової та громадської забудови. Функціональне використання – під будівництво багатоповерхового житлового будинку. Вона включає в себе три частини з цільовими призначеннями: Вторинна зона ділової, громадської та комерційної активності районного значення (Ц-2); Зона зелених насаджень загального користування (Р-2); Зона зелених насаджень спеціального призначення (Р-2с).

Пізніше громадська організація “Хмельницький Майдан” направила скаргу до прокуратури Хмельницької області з проханням дати оцінку продажу прав оренди земельних ділянок у Хмельницькому з цільовим призначенням “зелені насадження”. До переліку ввійшла ділянка на вул. Свободи, 16/2-Б (кадастровий номер 6810100000:03:008:0021).