На Хмельниччині податківці викрили факти мутації псевдотергромади Уграк

20 Липня 2016 12:33
adm.km.ua

adm.km.ua

Головне управління ДФС у Хмельницькій області викрило факти діяльності, так званих “народних підприємств” і самопроголошеної територіальної громади Хмельницького.

“На території Дунаєвецького району встановлено двох суб’єктів, які повідомили орган фіскальної служби про здійснення діяльності у статусі “людина”: від територіальної громади села Женишківці і села Гоголі в особі народного реєстратора О.Уграк про створення “Децентралізованого майнового реєстру природних ресурсів України”; від Уповноваженого у справах територіальної громади села Балин та села Петрівське М.Козуленко при прийняття рішення розпочати власну владно-фінансову, некомерційну економічну та соціальну діяльність у міжнародному правовому статусі”, – зазначено в офіційній інформації обласної податкової.

Крім цього, поблизу хмельницької АС №5 було зафіксовано п’ять пасажирських автобусів за наліпками на лобовому склі “Народавтотранс”.

1

2

3

Паралельно податківці звернулися до районної влади з повідомляти сигналізувати випадки здійснення господарської діяльності без державної реєстрації.

Як писав НГП, 21 квітня проти, так званої Уповноваженої територіальної громади Хмельницького Ольги Уграк відкрито два кримінальних провадження за ст. 356 ККУ (Самоправство) і ст. 353 ККУ (Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи).

Також Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що лідер “Українського вибору” Віктор Медведчук розпочав роботу з реєстрації “територіальних громад”, які закликають не сплачувати податки державі.