На Хмельниччині 43 підприємця позбавили ліцензії за продаж спиртного неповнолітнім

22 Липня 2016 16:38
vsim.ua

vsim.ua

З початку року за реалізацію алкогольних напоїв і тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, у 43 суб‘єктів господарювання анульовано відповідні ліцензії. Показово, що за весь 2015 рік на території Хмельницької області було зафіксовано 34 таких факти.

Таке «вільне» поводження з продажем підакцизного товару неповнолітнім обійдеться несумлінним продавцям у кругленьку суму – 360 тисяч гривень фінансових санкцій.

З-поміж інших випадків ігнорування правилами реалізації підакцизних товарів найбільш поширеними на теренах нашого краю є без ліцензійна торгівля ними та реалізація алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок акцизного податку. Загалом таких фактів виявлено понад два десятки, сума штрафних санкцій по них обраховується у 490 тисяч гривень.

За півріччя відділом контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління Державної фіскальної служби Хмельницької області проведено 123 результативних перевірки. Загальна сума фінансових санкцій становить понад 1 мільйон 241 тисяча гривень, з яких половина уже надійшло до бюджету.