СТОВ “Берегиня” знову довело подвійну реєстрацію паїв на агрофірму Гереги

25 Липня 2016 15:33

земля поділСільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю “Берегиня” через суд домоглося скасування подвійної реєстрації 35 паїв на Товариство з обмеженою відповідальністю “Аграрна інвестиційна компанія- Ярмолинці”.

Про це свідчить постанова Хмельницького окружного адміністративного суду від 15 липня.

З матеріалів суду випливає, що позивач у 2007-2010 роках уклав на 10 років договори оренди з власниками земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що знаходяться за межами і належать Сутковецькій та Боднарівській сільським радам Ярмолинецького району.

При цьому, державні реєстратори Деражнянського районного управління юстиції протягом грудня 2015-березня 2016 року переписали оскаржувані паї на ТОВ “Аграрна інвестиційна компанія – Ярмолинці”. Як з’ясувалося, відділ Держгеокадастру у Ярмолинецькому районі надав реєстраторам недостовірні відомості стосовно відсутності реєстрації права оренди 35 земельних ділянок.

“Таким чином, суд приходить до висновку, що позивач довів позовні вимоги, оскільки оскаржуваними рішеннями допущено одночасне існування подвійної державної реєстрації договорів оренди на одну земельну ділянку незважаючи на те, що ці рішення були прийняті державними реєстраторами у зв’язку із недобросовісним виконанням своїх обов’язків посадовими особами відділу Держгеокадастру в Ярмолинецькому районі, а тому оскаржувані рішення є протиправними та підлягають скасуванню”, – сказано у постанові суду.

Як писав НГП, наприкінці лютого цього року СТОВ “Берегиня” виграло суд, в якому оскаржувало подвійну реєстрацію п’яти земельних паїв, записаних на ТОВ “Аграрна інвестиційна компанія – Ярмолинці”.

За даними відкритих реєстрів, СТОВ “Берегиня” (Ярмолинецький район) належить мешканцю Волочиського району Олександру Годзішу. Директором агроформування вказаний Микола Паращин, який був помічником народного депутата IV скликання Василя Шпака.

За даними ЄДР, 25 листопада 2015 року зареєструвано ТОВ “Аграрна інвестиційна компанія – Ярмолинці”. Її засновниками є ТОВ “Агрохолдинг 2012” та Ірина Лутковська, яка зазначається ще й бенефіціаром. ТОВ “Агрохолдинг 2012″ створено 24 вересня 2015 року. Засновником і бенефеціаром є Ірина Лутковська з Городка Хмельницької області. Керівником зазначається Василь Мороз.

Пан Мороз на зустрічі з представниками аграріїв Хмельниччини підтвердив, що за ТОВ “Агрохолдинг 2012″ стоїть нардеп і співвласник мережі гіпермаркетів “Епіцентр” Олександр Герега.