Аграрник і бютівець з облради погиркалися через сюжет на російському телеканалі

28 Липня 2016 17:36

Голова фракції Аграрної партії у Хмельницькій області Сергій Іващук звинуватив заступника голови облради Валерія Лескова у некоректності просування через сесію звернення з розмежування повноважень місцевих і центральних органів влади.

Про це він заявив на сьогоднішній сесії облради.

На думку аграрника, депутат Лесков підставив своїх колег, які не розібралися і підтримали звернення до Президента і Прем’єр-міністра України з проханням укласти договори про розподіл повноважень між Кабінетом Міністрів України, обласними державними адміністраціями та обласними радами.

“Добре, що потім це зверенння заблокувало СБУ”, – додав Іващук.

У реакції на звинувачення Валерій Лесков зазначив, що розподіл повноважень між Кабінетом Міністрів України, обласними державними адміністраціями та обласними радам – це нормальна європейська практика. Натомість він навів приклади несвоєчасного освоєння коштів територіальними громадами Хмельниччини через бюрократичні перепони.

Як писав НГП, 1 червня Хмельницька обласна рада звернулися до президента і прем’єр-міністра України з проханням укласти договори про розподіл повноважень між Кабінетом Міністрів України, обласними державними адміністраціями та обласними радами.

Місцеві депутати вважають, що за старими принципами діє система формування та виконання місцевих бюджетів. Зокрема, до депутатського корпусу доводиться вже сформований та розподілений бюджет, який пропонується або підтримати, або не підтримати. Теж саме відбувається і щодо субвенцій, коли депутатам пропонується прийняти вже виділені урядом кошти.

На думку депутатів, це позбавляє повноважних представників місцевих громад можливості донести думку громади до центральних органів влади ще під час формування бюджетних призначень.

Пізніше пропагандистський канал “Россия 24″ видав сюжет про те, що депутати Хмельницької облради вимагають у Президента та Кабміну “автономії”.