Хмельницькі патрульні жаліють водіїв-порушників ПДР

3 Серпня 2016 15:33

Хмельницькі патрульні жаліють

Поліція Хмельницького вкотре вийшла на рейд шукати порушників правил дорожнього руху. Частіше попереджають, аніж штрафують. Та і водії звикли «випрошувати» копів відпустити їх без складання протоколу.

Патрульні разом з активістами вирішили «вполювати» тих, хто зупиняється у невстановленому місці. Спочатку вийшли до «Рукавички», де найбільш масове збіговисько порушників ПДР. Тут автівки зупиняються, де хочуть, залазять і на «зебру», і на тротуар. Однак сьогодні, 2 липня, копи побачили лише одну автівку, яка була припаркована під знаком «Зупинка/стоянка заборонена». Водія оштрафували на 255 гривень.

Жінка припаркувалась за 28 метрів від знаку

Далі рушили на вулицю Подільську. Недобросовісних автомобілістів ловили на відрізку між вулицями Проскурівського Підпілля та Соборною. В ряд вишикувались 5 автівок, які попали в межі дії знаку «Зупинка заборонена». Двох патрульні оштрафували, решті – дали усне попередження.  – Дозволяється зупинятись за 60 метрів від знаку, а червоний автомобіль “Daewoo” припаркувався за 28 метрів. Інші автомобілі зупинились трохи далі, але не за 60 метрів. Їх штрафувати будемо за частиною 1 статті 122 КУпАп, штраф буде у розмірі 255 гривень, – розповідає “ВСІМ” речник управління патрульної поліції Хмельницького Роман Мартинюк.

Чоловік зупинився за 3 метри від місця закінчення дії знаку

За три метри до лінії закінчення дії знаку зупинився пенсіонер. Чоловіка патрульні пожаліли і не оштрафували.  – Я міряв на око і на три метри не вгадав. Хіба це вже такий злочин? Зараз забираю автомобіль, – каже хмельничанин Володимир.

Тим, хто патрульних не бачив і хотів паркуватися у невстановленому місці, копи виписували попереджувальну записку.

– За годину роботи ми 5 відпустили, 4 оштрафували. Поки такі результати роботи, – каже Роман Мартинюк.

а розі Соборної та Подільської під знаком “Зупинка заборонена” припаркувалось 4 автівки. Патрульні дочекались лише одного водія, який зізнався, що у нього хвора дитина. Копи чоловіка “пожаліли” і відпустили. На решті легковиків залишили попередження.

Хотіли копи і викликати евакуатор, адже один з автомобілів злегка перекрив виїзд
з двору на вулицю Подільську. Водій довго не з’являвся. Врешті-решт порушника таки зловили. Проте “затупили” на цей раз патрульні. Один з копів пообіцяв, що обійдуться попередженням, інший надумав оштрафувати. Спантеличений водій почав скаржитись, мовляв, поліція одна, а кожен говорить по-іншому.  Володимир Огойко, голова громадської організації “ХАЛК”: – Подібні заходи ми проводимо в середньому раз на місяць. Раніше проводили їх разом з ДАІ, тепер з патрульними. Але це не є конкретна дата, за день-два повідомляємо поліцію, що хочемо провести рейд. Вони надають нам декілька екіпажів і ми виїжджаємо на найбільш проблемні місця у місті. Зараз ситуація покращилась, порушень стало менше. Тільки відношення людей може ще скоротити кількість порушень. Був час, коли водіїв лише попереджали, зараз почали і штрафувати.

Джерело: Сайт: vsim.ua