Директорські “чистки” у Хмельницькому: Бейдерман бачить у своєму звільненні єврейське походження (Додано коментар Мельник)

4 Серпня 2016 09:34

У Хмельницькому сьогодні під стінами 17 ліцею зібрались батьки, учні та педагогічний колектив (близько 100 людей), аби відстояти директорку Броніслави Бейдерман, з якою в управлінні освіти відмовились продовжувати контракт. За її словами, вона працює в цьому закладі вже 24 роки та обіймає посаду директора, в її трудовій книзі подяки та відзнаки і вона не хоче, аби завершенням цього стало звільнення.

Бейдерман додала, що начальник управління освіти Роман Миколаїв закидає їй неналежне медичне обслуговування учнів. Також вона заявила, що інших причин для звільнення, окрім її єврейського походження та прізвища, вона не бачить.

Фото Афіни Черкезової, НГП

Фото Афіни Черкезової, НГП

Фото Афіни Черкезової, НГП

Фото Афіни Черкезової, НГП

Фото Афіни Черкезової, НГП

Фото Афіни Черкезової, НГП

“Я українка єврейського походження. Численні грамоти, які школа не має куди складати. Відремонтовані туалети – це вимога батьків, а не рішення директора”, – наголосила вона.

Під час промови директорки На захист Бейдерман стали і депутати міської ради від фракції “Самопоміч”: Худецький, Вавиинюк, Палій і Коліщак. Обранці повідомили, що навіть зібрали серед депутатів 23 підписи на підтримку Бейдерман.

Також на зустрічі був присутній голова громадської ради при управлінні освіти Андрій Попик. Він прийшов на зустріч, аби скласти свою думку про ситуацію. За його словами, на громадській раді не піднімалось питання зміни керівників навчальних закладів і кого призначатимуть він не знає.

Очікується, що 11 ранку буде представлено нового директора 17 ліцею.

Разом з тим. журналісти, які перебувають на місці події, не можуть зв’язатися з начальником управлінням освіти Романом Миколаєвом. Також поки немає офіційної позиції керівництва міськради щодо конкретного звільнення керівника навчального закладу.

Згодом заступник міського голови з гуманітарних питань Галина Мельник у коментарі спростувала інформацію про те, що сьогодні мало відбутись представлення нового директора 17 ліцею. Також вона зазначила, що начальник управління освіти Роман Миколаїв об’їжджає заклади освіти та за дорученням міського голови контролює підготовку до навчального року. Зібрання батьків та вчителів під стінами ліцею відбулось не за їхньою ініціативою, тому представників влади не було.

“Безумовно, ми слухаємо думку батьків та вчителів. В цьому конкретному випадку ще слухаємо громадськість, міркуємо і робимо висновки. Однак частка громадськості – це не вся громадськість”, – зазначила Галина Мельник.

Вона наголосила, що до першого вересня директор 17 ліцею у будь-якому випадку буде призначений, однак буде це Броніслава Бейдерман чи хтось інший – не уточнила. Наразі кандидатур є маса. Однак будь-який кандидат спочатку буде представлений педагогічному колективу і тільки після цього призначений.

“Броніслава Володимирівна завжди має вибір. Якщо бажає – може залишитись в колективі працювати (вчителькою математики – НГП). Однак вона ще не запропонувала свого бачення ситуації. Якщо дійдемо консенсусу, вона залишиться, не дійдемо – не залишиться. Визначимось і тоді будемо вирішувати чи працює вона в цьому колективі, чи працює керівником, чи в іншому колективі. Якщо у неї є бажання конструктивно працювати на користь дітей, громади, адже вона досвідчена людина, має педагогічний стаж і авторитет – то яка проблема? Хай працює”, – сказала Галина Мельник.

Як писав НГП, хмельницький міський голова Олександр Симчишин раніше заявив, що не переукладатимуться контракти з 12 керівниками шкіл та 14 директорами дитсадків.