У Хмельницькому вшанували пам’ять прикордонників, які загинули в зоні АТО.

8 Серпня 2016 16:18

прик1За 2 роки антитерористичної операції 67 прикордонників віддали своє життя, захищаючи Батьківщину. 5 військових вважаються зниклими безвісти.
В Національній академії Держприкордонслужби імені Богдана Хмельницького провели пам’ятний захід-реквієм. Сьогодні, 7 серпня, більше сотні курсантів згадали тих, хто своїм героїзмом назавжди залишиться в пам’яті. Хвилиною мовчання присутні вшанували полеглих воїнів. У пам’ять загиблих курсанти академії поклали квіти до Меморіального комплексу “Прикордонна звитяга”.

прик2
– Ми вшанували тих прикордонників, які загинули на Сході і тих, хто там ще воює зараз. Та серед прикордонників є і багато жінок, за офіційними даними, вони там медсестри, але насправді там є жінки-снайпери і загалом вони на рівні з чоловіками захищають кордон, – розповідає “ВСІМ” курсант 4 курсу Мирослава Чаглій.  За 2 роки на Сході загинули 67 прикордонників, ще 5 вважаються такими, місце знаходження яких не встановлено.  7 серпня 2014 року колона зведеного підрозділу прикордонників, яка виконала бойове завдання з відновлення контролю над державним кордоном і виходила з оточення, потрапила під масований артилерійський обстріл противника. Тоді загинуло 10 прикордонників, ще 36 отримали поранення, а 5 – зникли безвісти.  Серед полеглих капітан Сергій Лифар, старшні прапорщики Віктор Діхтієвський та  Ігор Присяжнюк, сержант Олег Кислицький, старший матрос Євген Колісниченко, молодші сержанти Микола Антипов, Сергій Бойко та Олександр Заєць, солдати Віктор Кумановський та Віталій Птіцин. Саме вони були першими прикордонниками, чиє життя забрала війна на Сході.
прик3 прик4 прик5