Новоушицький райсуд продовжує виносити рішення про знесення елінгів на березі Дністра

12 Серпня 2016 16:38

судНовоушицький районний суд виніс рішення про часткове задоволення позову заступника прокурора Хмельницької області щодо елінга з кімнатами відпочинку, який розташований на вул. Соснова 16/1 в садово-городньому товаристві «Калюс» Вільховецької сільської ради Новоушицького району.

Про це свідчить рішення суду від 3 серпня.

Феміда задовольнила позов прокуратури за десятьма пунктами. Зокрема, скасовано реєстрацію 29 жовтня 2013 року декларації за № ХМ 202133010989 про готовність об’єкта до експлуатації, винесену управлінням ДАБІ; визнано недійсними договора купівлі-продажу елінгу та недійсними договора іпотеки; зобов’язано власників знести самочинне будівництво (елінг з кімнатами відпочинку) на вул. Соснова 16/1 в садово-городньому товаристві «Калюс».

Матеріалами справи з’ясовано, що будівництво елінгу з кімнатами відпочинку здійснено в прибережній захисній смузі річки Дністер, елінг не належить до гідротехнічних споруд, відтак суд вважає, що будь-яка перебудова є неможливою.

Також підтверджено, що зведення елінгу відбулося на земельній ділянці водного фонду.

Як писав НГП, 11 і 12 липня Новоушицький райсуд ухвалив рішення про знесення ще двох елінгів в садово-городньому товаристві «Калюс» Вільховецької сільської ради Новоушицького району.

Загалом, у прибережній захисній смузі Дністра збудовано п’ять елінгів. Підставою стала передача в оренду на 49 років  ДП “Краси­лівський агрегатний завод” зе­мельної ділянки площею 1,1 га за рахунок земель водного фонду. Далі керівництво заводу уклало договори суборенди з приватними особамиз метою узаконення самочинного будівництва елінгів.

Більше читайте у попередніх розслідуваннях НГП – “Пат елінгом” і “Пат елінгом. Пошук “лазєйок”.