У Хмельницькому поліція застосувала сльозогінний газ до футболістів – ЗМІ

5 Вересня 2016 11:36

На хмельницькому стадіоні “Поділля”, де 3 вересня відбувся матч “Поділля” (м.Хмельницький) – “Кристал” (м.Херсон), побилися футболісти.

Скрін-шот з відео

Скрін-шот з відео

Про це повідомив прес-секретар патрульної поліції міста Хмельницький Роман Мартинюк,пише агенція УНН.

За його словами, футболісти херсонської і хмельницької команд побилися після матчу. Патрульні поліції застосували сльозогінний газ, аби заспокоїти учасників конфлікту. Ніхто з футболістів не постраждав.

Разом з тим, видання Tribuna.com поширило заяву прес-аташе херсонського клубу Івана Антипенко про те, що внаслідок дій поліції постраждав футболіст “Кристалу”.

“Євген Фальковський був змушений звернутися до лікарні. У нього зафіксовано опік першого ступеня. Крім цього, команда-господар не забезпечила належної охорони порядку. Не було стюардів. Після матчу повибігали вболівальники, які погрожували гравцям “Кристалу”, – зазначив він.

Херсонський клуб написав колективну заяву в хмельницьку поліцію про перевищення службових повноважень при застосуванні спецзасобів поліцейськими.

Очевидець подій Олександр Калінер так прокоментував футбольний інцидент:

“Цікавий момент там був, поліція намагалась розмежувати гравців обох команд у коридорі до роздягалень, адже пристрасті та емоції після гри ще не вщухли, і пшикнула своїми спецзасобами (якийсь газ), аби загасити пристрасті. Найбільша порція газу дісталась тренеру “Кристалу”… В принципі конфлікт виник через одного вболівальника-неадеквата, який вирішив щось довести тренеру гостей”, – написав він у “Фейсбуку”.

fc

Нагадаємо, що матч другої ліги Всеукраїнського чемпіонату з футболу “Кристал” і “Поділля” зіграли внічию з рахунком 1:1.

Прес-секретар патрульної поліції Хмельницький Роман Мартинюк близько 11.20 написав у “Фейсбуку”, що від херсонського “Кристалу ” не надходило жодної скарги до хмельницької поліції.

1

Близько 15.50 видання “Рідна Херсонщина” опублікувала копію звернення футбольної команди з Херсону “Кристал” до патрульної поліції Хмельницького. Вони також вважають, що працівники патрульної поліції могли припинити конфлікт у значно гуманніший спосіб, не перевищуючи службових повноважень.

1

2

 

3