“Клієнти” Генпрокуратури. Що приховав Марчук?

7 Вересня 2016 13:34

П’ятий день продовжуються допити у кримінальній справі з розкрадання паливно-мастильних матеріалів, на якій, за даними Генпрокуратури, “погоріло” керівництво поліції Хмельниччини. Імена підозрюваних силовиків тримаються в глибокій таємниці попри загострений інтерес суспільства до цієї теми. Мовчить також мегаактивна сторінка у “Фейсбуці” міністра МВС Арсена Авакова. Останнє повідомлення датується 4 вересня, в якому високопосадовець просив громадськість підтримати реформу органів внутрішніх справ.

Звідси висновок – поліція розраховувала затушити справу на етапі її займання. Це підтверджують дії заступника начальника Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області Володимира Марчука, який з початку вересня виконував обов’язки начальника поліції (генерал поліції Микола Семенишин перебував у відпустці – НГП).

Фото з "Фейсбуку"

Фото з “Фейсбуку”

3 вересня в управлінні обласної поліції працювали правоохоронці з ГПУ і внутрішньої безпеки Нацполіції України. Першою про це повідомила агенція УНН. “Працівники внутрішньої безпеки і слідчі Генпрокуратури оглянули деякі кабінети і опитують начальника одного з підрозділів облуправління”, – йшлося в інформації столичного ЗМІ.

На рівні області практично не можна було отримати бодай якесь офіційне підтвердження. І тут наприкінці дня сайт “Вечірний Кам’янець” викладає відео з ексклюзивним коментарем поліціянта Володимира Марчука. Журналісти подолали 100 кілометрів, аби в зручному кабінеті посадовця поставити питання про обшуки в силовому облуправлінні. Відповідь Марчука сьогодні виглядає приголомшливо.

“Усі працівники поліції працюють на своїх місцях. Ніяких обшуків чи ухвал на проведення обшуків мені не показували. Ніяких слідчих дій або затримань немає. Наразі (станом на 3 вересня – НГП) проводиться перевірка внутрішньою безпекою. Це пов’язано з подіями у Миколаєві (група поліцейських 24 серпня закатувала до смерті чоловіка – НГП), тому керівництво Національної поліції дало вказівку внутрішній безпеці перевірити бойову готовність, готовність особового складу (на місцях – НГП)“, – зазначив Марчук.

Попутно цей поліцейський спростував версію допитливої журналістки про затримання на хабарі когось із поліцейських працівниками СБУ.

Володимир Марчук в поліцейській ієрархії Хмельниччини – віддана людина генерала Миколи Семенишина. Вони разом трудилися на Івано-Франківщині: перший – був заступником начальника управління-начальником кримінальної міліції у начальника міліції Семенишина. Потім генерал забрав свого підлеглого працювати в органи поліції Хмельниччини на посаду заступника.

Декларації про доходи Володимира Марчука за 2014 і 2015 роки дещо оновилися. До задекларованого майна додалася земельна ділянка 0,0024 га під будівництво гаражу і земля дружини площею 0,0537 га, а також “Тойота Камрі”, 2008 року випуску.

Якщо вірити майновому реєстру, то людина з ідентичними ініціалами на малій батьківщині Володимира Марчука є суборендарем двох земельних ділянок загальною площею понад 2 га. Землі на 18 років взяті в найм у ТОВ “Агросад-2005″, яке на 50 відсотків належить корпорації “Сварог Вест Груп”.

До слова, у заступника начальника ГУ Національної поліції в області 1 га земель для ведення садівництва знаходиться у безоплатному користуванні.

zemlia

zemlia2

zemlia3

За інформацією співрозмовників НГП, прізвище Володимира Марчука також може називатися серед можливих фігурантів цієї справи.

На цю ж тему читайте публікацію “Клієнти” Генпрокуратури. “Паливний король” Гонтар”.