Нові подробиці справи Дьяченка: охорона бізнесмена тримала зв’язаного потерпілого злодія в підсобці

7 Вересня 2016 14:27

гратиУ резонансній справі хмельницького бзнесмена Валерія Дьяченка, якого підозрюють у вимаганні грошей за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України, з’явилися нові подробиці.

Як стало відомо з ухвали слідчого судді Хмельницького міськрайонного суду Світлани Бурки, під час утримання потерпілого на території ПАТ «Катіон», що вул.Тернопільська, 19 у Хмельницькому, охоронці Дьяченка примусово помістили його в підсобне приміщення, де зв’язали ізольованими та резиновими дротами, привязавши до стільчика.

Також досудове слідство розширило коло опитуваних осіб, куди потрапили нові охоронці фірми бізнесмени. З цього приводу слідчий отримав від суду доступ до роздруківок телефонних з’єднань, які мають значення для встановлення обставин у вказаному кримінальному провадженні і можуть бути використанні, як докази.

Як писав НГП, Хмельницький міськрайонний суд до 25 вересня взяв під варту відомого хмельницького бізнесмена Валерія Дьяченка, якого підозрюють у вимаганні грошей ( ч. 2 ст. 189 «Вимагання» Кримінального кодексу України).

Апеляційний суд Хмельницької області залишив без змін рішення Хмельницького міськрайонного суду від 31 липня.

Нагадаємо, що на підприємця Валерія Дьяченка поскаржився місцевий мешканець, який незаконно проник на територію його підприємства. Охоронці затримали злодія і повідомили власникові, який незабаром уже був на місці. Той поставив вимогу – затриманий має сплатити 10 тисяч доларів США.

Довідка НГП. Сім’я Валерія і Людмили Дьяченків володіє десятками фірм, зокрема, ПАТ «Катіон» (спеціалізується на виробництві комп’ютерів і периферійного устаткування), ТОВ «Капітал-15» (надання в оренду й експлуатація нерухомого майна), агрокомпанія «Самобранка» (основний профіль — вирощування зернових, бобових і насіння олійних культур), ТОВ «Речовий ринок «Торговий дім «Бартерсервіс».