А Хмельницький біжить? На масовий пробіг прийшло майже 2 тисячі людей

12 Вересня 2016 09:53

sport1Від маленьких діток до 78-річного дідуся. Різні дистанції долали усі охочі. Хтось перемагав, а хтось просто радів, що перетнув фінішну лінію.

У Хмельницькому здоровий спосіб життя пропагували новим методом. Раніше в місті таких заходів не проводилося. Масові пробіги, звісно, були. Але не такого роду. Кілометр, два чи п’ять, десять років тобі чи за сімдесят, аматор ти чи майстер спорту… Спробувати свої сили у боротьбі за перемогу або ж просто стати учасником незабутнього дійства міг кожен. Загалом бажаючих назбиралося майже дві тисячі. Найбільш популярним стала двохкілометрова дистанція – близько 1200. Найменше бігунів було в командних змаганнях на таку ж дистанцію – 48. Першими стартували на найдовшій дистанції у 5 кілометрів. Учасники стартували і фінішували, як і в інших забігах, на майдані Незалежності. Переможцем тут став кам’янчанин Віталій Капітанець. Хлопець займається бігом уже чотири роки. В свої 21 він вже є майстром спорту.
sport2

– Розраховував на перемогу. За свою кар’єру пробігав і більші дистанції. Біг 10 тисяч метрів, напівмарафон. Тренер у мене хороший і дуже веселий. Він теж сьогодні біжить. Але 2 кілометри. Вік спорту не завада, – каже Віталій Капітанець.
sport3

– Я займаюся спортивною ходьбою і бігом. Спорт продовжує мені життя і допомагає бути щасливим і здоровим. Якщо секундомір організаторів не обмане, то я мав вкластися в 24 хвилини. Для мене це норма за такий час бігти 5 кілометрів, – розповідає відразу після фінішу активний і з посмішкою Володимир Бохонський.sport4

Для багатьох учасників перемогою став фініш. Хоч і прибігли вони туди далеко не першими.

sport5

Наймасовіший забіг – 2 кілометри.sport6

Перед стартом для запальний тренер провела для учасників фітнес-руханку.

sport7

Масовий забіг має стати традиційним. Організатори хочуть проводити його на День фізичного виховання і спорту, який відзначають сьогодні, 10 вересня.

sport8

sport9 sport10 sport11 sport12 sport13 sport14 sport15 sport16 sport17 sport18 sport20 sport21

sport22 sport23