У Білогір’ї відновився протест проти керівництва молокозаводу. Горять шини (Оновлено)

12 Вересня 2016 16:37

Сьогодні у Білогір’ї продовжується акція-протест біля приміщення ТОВ “Білогір’я-молокопродукти”.

Як повідомляє прес-служба обласної поліції, таким чином громадяни висловлюють своє незадоволення тим, що підприємство заборгувало кілька мільйонів гривень за здане на переробку молоко. Наразі біля приміщення зібралося вже близько 50 людей. Для охорони громадського порядку задіяно 5 працівників місцевої поліції.

3

У коментарі НГП голова Білогірської райдержадміністрації Роман Муляр повідомив, що ініціатором мітингу є сільськогосподарське підприємство “Подільський господар”, якому завод винен понад 5 млн. грн.

2

“Аграрії ще 9 вересня направили до місцевої поліції заяви про проведення протестних акцій біля молокозаводу з метою ліквідації заборгованості. Вчора, 11 вересня протестувальники запалили близько 10 шин при в’їзді на молокопереробне підприємство. Робота молокозаводу зупинена”, – зазначив посадовець.

1

Голова РДА зауважив, що сьогодні продовжується блокування заводу. Вихід з ситуації має знайти керівництво заводу спільно зі своїми власниками.

Крім цього, білогірський молокозавод заборгував 6 млн. грн Першому аграрному кооперативу, учасниками якого є близько 3 тис. селян.

“Це прості селяни, які об’єднались і раділи, що вдалось добитись кращої ціни за молоко – 4 грн за літр. До літа все було добре, потім наросла заборгованість”, – зауважили у прес-службі кооперативу.

Як писав НГП, в цю неділю кілька десятків людей вимагали білогірський молокозавод розрахуватися за здане молоко.

Довідка НГП. ТОВ “Білогір’я-молокопродукти” приймає молоко за ціною 3,8-4 грн/л.

На підприємстві працює 600 працівників.