Хмельницькому нав’язують проблемний аеропорт. Мер не проти

15 Вересня 2016 10:31

Громадська організація “Повітряні ворота Хмельниччини” звернулася до міського голови Хмельницького Олександра Симчишина і депутатського корпусу з пропозицією взяти на баланс аеропорт, який знаходиться в управлінні обласної ради.

Про це зазначено у відповідному листі від 13 вересня.

Голова ГО Віктор Довбуш просить мера ініціювати на сесії міськради питання “Про звернення до Хмельницької обласної ради щодо передачі КП “Аеропорт Хмельницький” зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Хмельницької області у власність територіальної громади міста Хмельницького”.

14359061_672819506210110_84477609003719737_n

Градоначальник Хмельницького у коментарі НГП підтвердив зацікавленість міста аеропортом.

“Частина депутатів міськради, директорів ринків, членів координаційної ради з питань підприємництва позитивно відгукуються, аби аеропорт взяти на баланс міста. Зараз збираємо документацію і проаналізуємо фінансово-господарську діяльність комунального підприємства “Аеропорт Хмельницький”. Тільки тоді, коли бачитимемо, скільки видатків потребуватиме аеропорт на відновлення та утримання, буде ухвалюватися виважене рішення”, – сказав Симчишин.

Як писав НГП, депутати Хмельницької обласної ради на сесії 1 червня звернулися до Головного управління Національної поліції в області і Управління Служби безпеки в області з проханням перевірити законність передачі 12 земельних ділянок у приватну власність, що знаходяться на території хмельницького аеропорту.

Прокуратура Хмельницької області направила в суди 9 позовів. Наразі продовжується збір інформації щодо трьох спірних ділянок.