Екологи нарахували акумуляторному заводу у Старокостянтинові 25,5 тис. грн збитків за порушення природоохоронного законодавства

20 Вересня 2016 15:40
svitppt.com.ua

svitppt.com.ua

Протягом 15-19 серпня поточного року Державна екологічною інспекцією у Хмельницькій області було проведено позапланову перевірку ТОВ «Мегатекс Індастріал» при здійсненні господарської діяльності з виробництва акумуляторних батарей.

Як повідомили “Незалежному громадському порталу” у прес-службі екоінспекції, під час проведення перевірки було здійснено відбір проб ґрунту, за результатами аналізу яких встановлено перевищення вмісту свинцю в ґрунті у 160 разів більше норми. За вказане правопорушення керівника підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності за ст..52 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

На підставі викладеного Держекоінспекція у відповідності з методикою визначення розмірів шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення вимог природоохоронного законодавства, розрахувала шкоду заподіяну державі на загальну суму 25 тис. 509  грн. ТОВ «Мегатекс Індастріал» пред’явлено претензію з пропозицією добровільно відшкодувати завдані матеріальні збитки.

Окрім того, з метою перевірки виконання вимог припису державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища буде проведена позапланова перевірка зазначеного суб’єкта господарювання, за результатами якої буде вирішено питання щодо подальшої господарської діяльності ТОВ «Мегатекс Індастріал» в разі невиконання вимог даного припису.

Як писав НГП, 5 вересня депутати Старокостянтинівської міськради провели позачергову сесію, присвячену діяльності акумуляторного заводу.

За відомостями відкритих реєстрів, ТОВ «Мегатекс Індастріал» є дочірнім підприємством ТОВ «Мегатекс», яке знаходиться у місті Костянтинівка Донецької області. Засновником обох компаній є Юрій Шапран, депутат Донецької обласної ради від Партії регіонів.

За даними сайту ОРД, Юрій Шапран є партнером колишнього першого віце-прем’єра команди Януковича Сергія Арбузова.