Хмельницький мер пообіцяв тримати тарифи на проїзд та вивіз сміття до кінця року

21 Вересня 2016 11:32
www.fakty.cv.ua

www.fakty.cv.ua

Хмельницький міський голова Олександр Симчишин пообіцяв, що до кінця цього року не збільшуватимуться вартість проїзду у громадському транспорті, тарифи на вивіз сміття і кварплату.

Так він прокоментував прохання приватного перевізника підвищити проїзд у прямому ефірі телеканалу “Ексклюзив”.

Зокрема, перевізник поскаржився меру на високі затрати на пасажирські перевезення, яких не покривають діючі тарифи. Сюди ж він додав і брак кваліфікованих працівників, котрі не погоджуються працювати на запропоновану їм зарплатню.

“До 1 січня тарифи, за які відповідає міська влада, не підніматимуться. Далі ж виходитимемо із реалій, що складуться, взалженості, чи зростатиме пальне або підвищуватиметься курс долара до гривні”, – пояснив градоначальник.

Водночас мер визнав, що вартість цих послуг залишається однією з найнижчих в Україні.

Натомість Вінницький апеляційний адміністративний суд 22 серпня відкрив апеляційне провадження за  скаргою хмельничанина, який домагається повернення проїзду у маршрутних таксі з 3,5 грн до 3 грн.

Він позивається до виконавчого комітету Хмельницької міської ради та приватних перевізників і просить суд визнати нечинним рішення виконавчого комітету Хмельницької міської ради № 183 від 29.02.2016 року «Про встановлення тарифів на транспортні послуги по перевезенню пасажирів в місті Хмельницькому у міському пасажирському транспорті загального користування в режимі маршрутного таксі».