Антимонопольний комітет відмінив закупівлю 7 тролейбусів для Хмельницького

22 Вересня 2016 10:36
vsim.ua

vsim.ua

Постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель прийняла рішення №725, яким зобов’язала “Хмельницьке комунальне підприємство “Електротранс” відмінити процедуру закупівлі 7 тролейбусів через “Прозорро”.

Рішення було ухвалено 20 вересня.

Таким чином, АМК задовольнив скаргу товариства з обмеженою відповідальністю “Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг” (Київ), пропозицію якого “Хмельницькелектротранс” не допустив до аукціону. Зокрема, скаржник заявив про порушення процедури закупівлі хмельницьким комунальним підприємством (в додатку «Технічні вимоги» в розділі «Механічне устаткування» п. 4.1. надана інформація щодо Передньої вісі «незалежна, фірма ZF». В той же час за наданим Сертифікатом відповідності серія ВГ, зареєстрованого в реєстрі за № UA1.021.0067194-15, зазначена «передня вісь – залежна», що не відповідає вимогам Тендерної документації Замовника).

Нагадаємо, що “Хмельницькелектротранс” за 32,2 млн. грн планував придбати 7 тролейбусів. Заявки на торги подали чотири компанії: ДП АСЗ 1 “АТ “АК “Богдан Моторс”, ТОВ УКРПАСТЕХ, Товариство з обмеженою відповідальністю “РОСЕНЕРГОМАШ”, ТОВ “Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг”. Пропозиції двох останніх фірм замовник відхилив.