Під соусом реформ підрозділам Хмельницької ОДА підкинуть 24 млн. грн з обласного бюджету

29 Вересня 2016 15:29

Департамент економічного розвитку, промисловості та інфраструктури  облдержадміністрації розробив Програму підвищення ефективності виконання повноважень органами виконавчої влади щодо реалізації державної регіональної політики та впровадження реформ на 2016-2019 роки кошторисом 24,3 млн. грн.

Фото УНІАН

Фото УНІАН

Відповідний проект виноситься на затвердження сесії обласної ради, яка відбудеться 20 жовтня.

Розробник зауважив, що “на облдержадміністрацію та її структурні підрозділи покладено багато завдань щодо забезпечення ефективної реалізації реформ на місцевому рівні, у тому числі з урахуванням змін до бюджетного, податкового законодавства, нової концепції міжбюджетних стосунків та підвищення самостійності місцевих бюджетів”.

Фінансування, яке “вибиває” департамент економіки, мають намір розбити за п’ятьма напрямками. Найбільше коштів цьогоріч спрямують на створення ефективної матеріально-технічної та покращення фінансової бази структурних підрозділів облдержадміністрації (придбання сучасних засобів інформатизації і зв’язку, програмного забезпечення, комп’ютерної та оргтехніки, матеріалів до неї, паливно-мастильних матеріалів для службового транспорту, оплата праці працівників, витрати на експлуатаційні та комунальні послуги) – 7,1 млн. грн.

Ще 150 тис. грн потягне випуск друкованої продукції з актуальних питань застосування законодавства з впровадження реформ у всіх галузях діяльності, нової концепції міжбюджетних стосунків, (брошур, буклетів, пам’яток, листівок тощо), придбання паперу та витратних матеріалів для підготовки відповідей на публічні запити на інформацію.

По 50 тис. грн витратиться на оренду приміщень, залів, оплату послуг навчальних закладів та видатків на відрядження працівників; а також розробку та випуск тематичних сторінок у друкованих та електронних засобах масової інформації, на офіційній веб-сторінці облдержадміністрації, забезпечення оприлюднення інформації на веб-порталі, E-Data, E-Tender тощо.