“Рада Майдану” відмовилася підтримувати відозву свого активіста щодо відставки керівництва поліції Хмельниччини

30 Вересня 2016 14:33

поліціяКолишній прес-секретар Хмельницького штабу національного спротиву і представник ГО “Комітет моніторингу діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування” Олексій Голеншин запропонував “Раді Майдану” Хмельниччини підтримати звернення щодо відправлення у відставку весь керівний склад поліції Хмельниччини на чолі з начальником генералом поліції 3-го рангу Миколою Семенишиним через звинувачення у можливій корупції.

Текст звернення було озвучено на засіданні “Ради Майдану” 28 вересня.

“Генерал поліції (Микола Семенишин – НГП) допустив факт розтрати матеріально-технічних цінностей, що призначались на потреби АТО. Це було зроблено свідомо або несвідомо, чи з його відома – немає жодного значення. Адже те, що призначалося для наших бійців – вкрали! У зв’язку з цим він не має морального права перебувати на займаній посаді. З цієї посади він повинен піти. А ось куди – рішення за слідством”, – вважає активіст.

“Перша особа Національної поліції (Хмельницької області – НГП), котра ставить підпис або дає це право своїм підлеглим, зобов’язана нести відповідальність. Ми не можемо керуватися логікою, коли начальник не знає, а підопічні займаються казна-чим. Якщо ж так діяти, то давайте купимо квиток до Ростову-Київ, повернимо, “легітимного” президента Януковича”, – додав Голеншин.

Думки активістів з цього приводу розділилися. Частина з них заступилася за Семенишина, наголосивши, що він допомагає волонтерам із забезпеченням речей і продукції у зону АТО на сході України.

У підсумку більшість “майданіців” відмовилися підтримувати звернення по Семенишину.

Як писав НГП, Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України у супроводі Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України з квітня поточного року здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, якщо воно спричинило тяжкі наслідки) та іншими тяжкими кримінальними правопорушеннями.

Встановлено, що службові особи керівного складу Головного управління Національної поліції України в Хмельницькій області за попередньою змовою між собою протягом 2015-2016 років організували та впровадили в роботу корупційну схему розкрадання паливно-мастильних матеріалів (тони пального, а саме бензин марки А-92, А-95 та дизпалива), а також їх подальшого збуту фізичним особам, які призначались на повсякденні потреби структурних і територіальних підрозділів поліції.

Крім цього, в ході досудового розслідування виявлено непоодинокі факти розкрадання цими ж працівниками поліції великих сум грошових коштів, спрямованих на закупівлю продовольчих товарів для підрозділів, які перебувають в зоні проведення АТО.

Пізніше начальник ГУ Національної поліції в Хмельницькій області генерал поліції 3-го рангу Микола Семенишин заявив, що не знав про розкрадання пального в поліції Хмельниччини.

Згодом начальник управління логістики та матеріально- технічного забезпечення Головного управління Національної поліції в області Володимир Гонтар написав рапорт і пішов на пенсію.