Робоча група МВС перевіряє факти розкрадання пального керівництвом поліції Хмельниччини

6 Жовтня 2016 15:38

З початку жовтня у Головному управлінні Національної поліції Хмельницької області працює робоча група МВС, яка перевіряє факти розкрадання пального, раніше заявлені ГПУ.

Про це сказав начальник обласної поліції Микола Семенишин на засіданні Ради “Майдану”.

“Я чекав цієї перевірки дуже давно. Тим паче, що жодного впливу на неї не маю. Скільки вони працюватимуть, мені невідомо. Проблема в іншому – комусь надто вигідний інформаційний психоз і щоб повернулися часи Януковича”, – наголосив він.

Начальник поліції додав, що на чергову сесію обласної ради ініціював звіт про виконану роботу правоохоронним відомством.

“Ми не можемо допустити, щоб поліція Хмельниччини підслужувала тим чи іншим фінансовим промисловим групам або злочинним угрупуванням”, – зауважив він.

Як писав НГП, Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України у супроводі Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України з квітня поточного року здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, якщо воно спричинило тяжкі наслідки) та іншими тяжкими кримінальними правопорушеннями.

Встановлено, що службові особи керівного складу Головного управління Національної поліції України в Хмельницькій області за попередньою змовою між собою протягом 2015-2016 роківорганізували та впровадили в роботу корупційну схему розкрадання паливно-мастильних матеріалів (тони пального, а саме бензин марки А-92, А-95 та дизпалива), а також їх подальшого збуту фізичним особам, які призначались на повсякденні потреби структурних і територіальних підрозділів поліції.

Пізніше Генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що начальник матеріально-технічного забезпечення обласної поліції викрав 1,5 тис. літрів бензину, призначеного для відправлення поліцейських в зону АТО.