Хмельничан попереджають про новий вид шахрайства

28 Жовтня 2016 13:33
У Хмельницькому набирає оберти нова схема виманювання грошей у довірливих громадян. Поліція закликає людей бути уважними.Упродовж декількох днів до Хмельницького відділу поліції звернулося троє потерпілих, які взяли участь у псевдорозіграшах побутової техніки та віддали шахраям 27 тисяч гривень, 350 євро та 400 доларів США.

55-річна хмельничанка прийшла до поліції з заявою про те, що невідомі люди зупинили її на вулиці та вручили брошурки про так названі “спеціальні знижки на техніку для дому”. На листівці був вказаний код, який жінка повинна була продиктувати, зателефонувавши «адміністратору розіграшу», котрий, у свою чергу, мав повідомити, який приз виграно. За матеріалами прес-служби поліції  Хмельницької області. Усі ці дії в присутності жінки виконував промоутер, який повідомив, що вона виграла пральну машину. Через хвилину до компанії підійшов ще один переможець із такою ж листівкою та таким же виграшем. Як з’ясувалося, це була підставна особа. Представники “акції” сказали, що отримає знижку той із претендентів, котрий внесе суму, яка перевищує 70% вартості покупки. Потерпіла запевнила, що в неї такі кошти є, і віддала їх аферистам, які поклали їх у конверт, запечатали його і повернули потерпілій. Коли жінка прийшла додому і розпечатала конверт, замість грошей там був звичайний нарізаний папір.

Ще два подібні випадки сталися 25 жовтня: по вулиці Кармелюка неподалік ТЦ «Дана» та по вулиці Гагаріна поблизу магазину «Зоряний». Зловмисники теж розігрували подарунки від відомих магазинів та фірм, в результаті чого постраждали 57-річна жінка та 66-річний чоловік.

В усіх трьох випадках правоохоронці відкрили кримінальні провадження по факту шахрайства і зараз працюють над встановленням осіб зловмисників.

Джерело: www.marichkanews.com