Корнійчук потрапив у ТОП-10 губернаторів-багатіїв – ЗМІ

8 Листопада 2016 09:32

Голова Хмельницької ОДА Олександр Корнійчук ввійшов до ТОП-10 губернаторів-багатіїв за підсумками елетронного декларування.

Такий рейтинг склало видання “Главком”.

Так, пана Корнійчука столичне медіа назвало ленлордом (від англ. Landlord) — поміщик, великий феодальний землевласник у середньовічній Англії). За доходами хмельницький обласний керманич Корнійчук входить в ТОП-10 найбагатших губернаторів України: станом на 2015 рік він накопичив 15 млн грн. Однак значні заощадження, гектари землі і тисячі квадратних метрів нерухомості не завадили керівнику Хмельниччини оформити соціальну допомогу: у 2015 році Корнійчук отримав від держави 57 тис. грн допомоги по безробіттю.

23

Також до цієї категорії потрапили голова Житомирської адміністрації Ігор Гундич, призначений зовсім недавно, задекларував майже 163 гектари. Та прихильник кінного театру і російського козацтва, глава Луганської ОДА Юрій Гарбуз. У його декларації значиться 64,8 га. Причому практично все це земля – близько 62 га – знаходиться в Росії.

“Главком” пише: якщо рахувати у національній валюті, глави обласних держадміністрацій задекларували на всіх близько 800 млн грн ($31 млн за курсом НБУ на 6.11.2016).). Це в 2,3 рази більше, ніж у двох з лишком десятків міністрів та їх шефа Володимира Гройсмана.

Загальна площа землі, зазначеної в деклараціях голів обласних адміністрацій, – 373,4 гектари. Це, приблизно, 523 футбольних поля.

З повною інформацією про статки голови Хмельницької облдержадміністрації Олександра Корнійчука можна ознайомитися у Єдиному реєстрі декларацій.