На Красилівщині підприємцям два роки доводилося працювати у традиціях початку 1990-х років

9 Листопада 2016 15:39

РозбійУ Красилові працівники поліції «на гарячому» затримали двох чоловіків 26 та 43 років, котрі впродовж 2014-2016 років, погрожуючи розправою, вимагали у місцевих підприємців щомісячну плату в розмірі 2 тисяч гривень.

Навесні цього року потерпілі відмовились сплачувати зловмисникам вказані кошти. Тоді вимагачі, у кращих традиціях рекету початку 1990-х років, вирішили натиснути на підприємців. Спочатку вони спалили автомобіль, який належав одному із потерпілих, а через декілька днів кинули коктейль Молотова у вікно будинку, який належить батьку іншого потерпілого.

“Після цього підприємці погодилися відновити щомісячні виплати, але вже повідомили про вимагання до поліції. Під час чергової передачі грошей зловмисників затримали “на гарячому”. Зараз обоє чоловіків перебувають під вартою. Їм доведеться відповідати перед законом за ч. 2 ст. 189 «Вимагання» та ч. 2 ст. 194 «Умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу» Кримінального кодексу України. Зловмисникам може загрожувати позбавлення волі на строк до 10 років. Найближчим часом матеріали буде спрямовано до суду”, – повідомляють у секторі комунікації обласної поліції.

 

Джерело: www.odtrk.km.ua