Хмельницька мерія презентувала проект транспортної мережі

23 Листопада 2016 14:33

Хмельницька мерія оприлюднила на своєму сайті проект транспортної мережі і просить містян долучитися до її обговорення.

Загалом, вималювалося 19 тролейбусних маршрутів (плюс три нічних), 18 автобусних маршрутів у звичайному режимі руху, 11 автобусних маршрутів у режимі маршрутного таксі, 5 автобусних маршрутів в експресному режимі руху.

Як розповів “Незалежному громадському порталу” заступник міського голови Андрій Бондаренко, оптимізація маршрутної мережі пропонується з урахуванням кількох засад.

%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%b5%d0%b6%d0%b02

По-перше, визначення на основних напрямках пасажиропотоку тролейбусних маршрутів. По-друге, поєднання великих мікрорайонів великогабаритними автобусами.

%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%b5%d0%b6%d0%b0

 

“Ці маршрути будуть частково дублювати маршрути електротранспорту, проте вони є альтернативою як для пасажира, так і для забезпечення перевезень у разі збоїв в роботі електротранспорту”, – вважає посадовець.

По-третє, пускати автобуси середньої та малої місткості для забезпечення пасажирів, як у віддалених мікрорайонах, так і по місту в цілому, де відсутня можливість курсування великогабаритного транспорту, враховуючи пропускну спроможність доріг та рентабельність перевезень.

По-четверте, для створення комфортних умов будуть запроваджені автобусних маршрутів в експресному режимі.

“Вказані маршрути поєднуватимуть мікрорайони міста та передбачатимуть комфорт, швидкість за відповідну вартість проїзду”, – сказав Бондаренко.

Нагадаємо, що керівництво Хмельницької міськради планує у 2017 році провести транспортну реформа, в приорітеті якої перехід на великогабаритний транспорт у центральній частині міста.