Громадська рада про турнікет в ОДА: до таких дій не вдавалась навіть “влада від бога”

2 Грудня 2016 11:30

Громадська рада при Хмельницькій облдержадміністрації звернулася до керівництва обласної влади і ОДА з проханням відреагувати на встановлення турнікету в фойє першого поверху приміщення обласної ради.

Про це зазначено у листі голови ради Аліма Міщука від 28 листопада.

“Турнікет на вході в ОДА та облраду є показником та символом капсулювання обласної влади, способом використання проблеми агресії Росії для відгородження себе від проблем людей. До таких дій не вдавались навіть обласні керівники часів “влади від бога” (екс-голови ОДА Василя Ядухи – НГП), хоч в цей час відбувались масові протестні акції”, – сказано в листі.

Громадська рада застерігає керівництво Хмельниччини від “інсперування якихось надзвичайних подій в приміщенні Будинку Рад з метою виправдати власні кроки направлені на перешкодження громадянам у використанні ними конституційних прав”.

%d0%b3%d1%80

Як писав НГП, 10 листопада у приміщенні Хмельницької ОДА встановлено пропускний режим. Підставою для цього став лист за підписом начальника управління СБУ в області Сергія Харченка в якому вказано, що в рамках превентивних заходів, для протидиверсійного і антитерористичного захисту особливо важливих обєктів  слід встановити металеві турникети на вході-виході адмінбудівлі.