Корнійчук пояснив, чому встановив турнікет при вході в ОДА

5 Грудня 2016 11:21

ОДА

Голова Хмельницької ОДА Олександр Корнійчук вийшов із заявою щодо вставнолення металевого турнікету при вході у приміщенні обласної ради на першому поверсі.

Текст звернення розміщений на офійному сайті обласної влади.

Керманич Хмельниччини перерахував три документи, які сподвигли його до застосування міри підвищенної безпеки. Це – розпорядження облдержадміністрації № 100/2016-р «Про затвердження Правил пропускного режиму до адміністративних приміщень, які перебувають у користуванні Хмельницької обласної державної адміністрації»; лист Управління Служби Безпеки України у Хмельницькій області від 20 вересня 2016 року, в якому йдеться про «синій» рівень терористичної загрози (потенційної загрози) для Хмельницької області   Антитерористичним центром при СБУ  України; лист Оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України від 7 листопада.

“Як голова обласної державної адміністрації, я не міг проігнорувати такі вимоги, адже несу відповідальність за життя людей, які працюють і відвідують адміністративне приміщення ОДА. Прикладаю усі зусилля  до того щоб на теренах області зберігався мир і спокій і обов’язково буду вживати попереджувальні заходи для збереження людських життів”, – наголосив Корнійчук.

І додав, що в найближчий у фойє ОДА буде створено рецепцію, де “надаватиметься допомога та консультування з питань надання послуг, буде створений високий рівень інформування подолян з  візуалізацією та навігацією в приміщенні ОДА для зручності громадян і підвищення якості надання послуг”.

Нагадаємо, що Громадська рада при Хмельницькій облдержадміністрації розкритикувалакерівництво краю за встановлення турнікету у фойє першого поверху приміщення обласної ради.

Раніше подібні зауваження також висловили громадські активісти.

Від НГП. У розпорядженні голови ОДА від 3 березня 2016 року №100, яке підписав тодішній перший заступник Василь Процюк, немає жодного слова про створення обладнаного місця  для здійснення контрольно-пропускного режиму, на якому наголошує пан Корнійчук.

Документ його попередника фактично підтверджує й так відомий усім факт, що “обласна державна адміністрація має два контрольно-пропускних пункти (обладнані місця для здійснення контрольно-пропускного режиму): КПП-1 – розміщено на першому поверсі об’єкта біля центрального входу, що виходить на майдан Незалежності; КПП-2 – господарський вхід у внутрішній двір об’єкта, обладнаний авто­матичними розсувними воротами, що виходить на вулицю Старобульварну”.

Це розпорядження лише нагадує правила пропускного режиму для відвідувачів та журналістів, котрі завітають до адмінбудівлі.