Люди доброї волі: у Хмельницькому відзначили волонтерів

5 Грудня 2016 17:15

Наталя ГАРМАТЮК

У Хмельницькому відзначили волонтерів

У Хмельницькому відзначили волонтерів. Фото: автора

Активістів нагородили подяками та квітами.
Сьогодні, 5 грудня, увесь світ відзначає День волонтера. На Хмельниччині волонтерський рух набрав обертів із початком АТО. Упродовж майже трьох років подоляни поспішають допомогти військовим. Підприємці, громадські організації, артисти, студенти і навіть школярі — долучаються усі. Ця допомога не тільки фінансова, дітлахи з усієї області власними руками виготовляють воїнам обереги, печуть випічку, малюють листівки.

Аби подякувати волонтерам Хмельниччини за роботу, в обласному центрі культури і мистецтв зібралися керівники області, облдержадміністрації та навіть поліцейські. Майже усіх нагородили подяками, квітами та щирими словами захоплення їх щоденною роботою.

“Волонтерство – це світовий тренд. Волонтери у всьому світі допомагають вирішити ті питання, які не зовсім вдається державі. Це допомога безхатькам, тваринам, в соціальних клініках. В Україні волонтерство набуло іншого забарвлення, це ще один рід військ, який надзвичайно важливий для нашої майбутньої перемоги. Казати, що зараз вже можна зупинитись, не варто. Звичайно, держава робить дуже багато і той поступ, який ми зараз бачимо, радикально відрізняється від того, що було кілька років тому, коли армію просто грабували”, – зазначає співак та волонтер Віктор Шайда.

<img src=”http://ye.ua/images/upload/1480947774.jpg” height=”360″ width=”640″>

 Волонтери зібрались в обласному центрі культури і мистецтв

Згадує той час, коли вони із артистами об’єднались, щоб займатись волонтерською діяльністю. Каже, що тоді ніхто нізким не домовлявся. Насправді допомагати бійцям співаку дуже подобається, хоча й займає чимало часу.

<img src=”http://ye.ua/images/upload/1480947802.jpg” height=”360″ width=”640″>

На Хмельниччині волонтерський рух набрав обертів із початком АТО

“Я востаннє був на сході рік тому, але колеги,  волонтери з ГО “Мистецька сотня “Гайдамаки”” щомісяця збираються і їдуть в АТО. Я зосередився на тому, щоб збирати допомогу тут”, – додає Віктор Шайда.

<img src=”http://ye.ua/images/upload/1480947832.jpg” height=”360″ width=”640″>

Артем Харченко показує свою нагороду

На нагородження завітав і відомий юний хмельницький волонтер Артем Харченко. Хлопець попри свою важку хворобу намагається допомагати воїнам, співає власні пісні для бійців. Лише вчора йому у Києві вручили нагрудний знак “За вільну Україну. АТО”. Артемко дуже радий такій високій відзнаці його роботи.

<img src=”http://ye.ua/images/upload/1480947865.jpg” height=”360″ width=”640″>

Міжнародний День волонтера – це свято кожного, хто за покликом серця допомагає людям

“Я не очікував отримати таку нагороду. Мені вручили нагрудний знак “За вільну Україну. АТО” вчора на нагородженні 90 батальйону. Я не знав до останнього, що буду виступати на концерті. Мені за пів години подзвонили і запросили. Після виступу винесли коробочку, вже потім я зрозумів, що це нагорода. Цей момент я запам’ятаю на все життя.”, – розповідає Артем Харченко.

Поліцейські вручали волонтерам окрім подяк – “Кобзар” Тараса Шевченка

Юний волонтер зізнається, що це його перша нагорода і є свідченням того, що його старання виправдались. Артем дуже пишається відзнакою.

<img src=”http://ye.ua/images/upload/1480947942.jpg” height=”360″ width=”640″>

Волонтерів нагородили подяками, квітами та щирими словами захоплення

“Ця нагорода для мене дуже багато означає. Це свідчення того, що моя робота приносить людям радість, вселяє бойовий дух воїнам, дарує доброту і турботу. Після усіх родичів і друзів нагорода є найдорожчою”, – додає Артемко.

<img src=”http://ye.ua/images/upload/1480947999.jpg” height=”360″ width=”640″>

Микола Семенишин також нагороджував активістів

Пропонуємо вашій увазі прямий ефір із святкування Дня волонтера, який підготував Сайт “Є”.

<img src=”http://ye.ua/images/upload/1480948017.jpg” height=”360″ width=”640″>

Волонтерська діяльність займає чимало особистого часу людей

<img src=”http://ye.ua/images/upload/1480948038.jpg” height=”360″ width=”640″>

Артем Харченко подарував присутнім свою пісню

<img src=”http://ye.ua/images/upload/1480948060.jpg” height=”360″ width=”640″>

<img src=”http://ye.ua/images/upload/1480947904.jpg” height=”360″ width=”640″><span id=”mce_marker” data-mce-type=”bookmark” data-mce-fragment=”1″></span>