Ощадбанк встановлює комісію за комуналку. А скільки беруть в інших банках

6 Грудня 2016 14:38

Ощадбанк встановлює комісію за

З нового року “Ощадбанк” братиме 3 гривні комісії при сплаті за комунальні послуги.

Безкоштовно платити за комуналку можна буде через термінал або в інтернеті. 

Скільки це коштуватиме у інших банках, дізнавались журналісти vsim.ua. 

З січня “Ощадбанк” встановлює комісію не лише для тих, хто сплачує за газ, але і на інші комунальні послуги. При сплаті за комуналку через касу доведеться викласти зайвих 3 гривні. Не платитимуть комісію лише мешканці, які мають пенсійну картку цього банку. В “Ощадбанку” кажуть, що на сьогодні компенсація, яку вони отримують від постачальників послуг ЖКГ та фіксованого зв’язку, не покриває витрат на проведення операцій. Без комісії можна оплатити за комунальні послуги лише у терміналі, через інтернет або через мобільний банкінг.  Скільки доведеться викласти у інших банках та на пошті, дізнавались журналісти vsim.ua.

“ПриватБанк”

Газ та опалення – 3 гривні. Вода, світло, сміття, квартплата – без комісії.  – Послуги водоканалу та обленерго можна оплачувати без комісії, тобто – безкоштовно. За газ та теплову енергію доведеться сплатити комісію. Нині вона складає 3 гривні при сплаті через касу, 2 гривні – в терміналі самообслуговування та 1 гривню – через Інтернет-банк Приват24, – розповідає vsim.ua прес-секретар ПриватБанку Олександр Калінер.

“Укрексімбанк”

25 грн за кожну комунальну послугу – В нас дорого платити за комунальні послуги. Тому що тариф на комісійний збір досить великий – 25 гривень за кожну книжку. Дешевше буде у “Ощадбанку” або на пошті, – кажуть у відділенні “Укрексімбанку”.

“Укргазбанк”

Газ – 8 гривень. Сміття – 10 гривень. Опалення, вода, світло, квартплата – без комісії. – До нас майже не ходять платити за комунальні послуги. Людям дорого, – повідомляють у відділенні “Укргазбанку”.

“Райффайзен Банк Аваль”

Від 15 гривень за кожну комунальну послугу – До нас не звертаються платити за комунальні послуги. Вам краще піти у “Ощадбанк” або заплатити поштою, – зазначають у відділенні “Райффайзен Банк Аваль”.

“Укрпошта” Світло і газ – 3 гривні. Опалення, вода, сміття, квартплата – без комісії.  – Ми беремо лише за світло і газ. Решта книжок у нас безкоштовно обслуговуються. Нічого платити не треба, – пояснюють у відділенні № 13 “Укрпошти”.

Portmone.com

Світло, опалення (“Південно-Західні тепломережі”) – 0,5%, але не менше 1 гривні. Газ – 1,3%, але не менше 1 гривні. Вода, опалення (“Теплокомуненерго”), сміття, квартплата – 1,5% + 3 гривні.