Хмельницька облрада повертає півгектара землі, “роздеребаненої” в аеропорту

9 Грудня 2016 12:32

аеропортВласниця земельної ділянки площею 0,49 га, в якої є накладка на землі комунального підприємства “Аеропорт Хмельницький”, відмовилася від апеляційної скарги.

%d0%b7%d0%b5%d0%bc%d0%bb%d1%8fідповідну ухвалу виніс Апеляційний суд Хмельницької області 1 грудня.

Також суд закрив апеляційне провадження за скаргою фізичної особи на рішення Хмельницького міськрайонного суду від 24 жовтня 2016 року по справі за позовом заступника прокурора Хмельницької області в інтересах держави в особі Хмельницької обласної ради та комунального підприємства “Аеропорт-Хмельницький” до Хмельницької районної державної адміністрації про визнання недійсними розпорядження та державного акта на право власності на земельну ділянку.

Як писав НГП, Хмельницький міськрайонний суд 24 жовтня визнав недійсним розпорядження заступника голови Хмельницької РДА від 3 серпня 2011 року №1144 про затвердження проекту землеустрою, а також виготовлений державний акт земельної ділянки площею 0,49 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Суд дійшов висновку, що спірна земельна ділянка знаходиться в межах земельної ділянки, що перебуває в постійному користуванні КП Аеропорт-Хмельницький (державний акт серії ХМ №000201 на право постійного користування землею площею 134,8 га від 12 липня 1995 року ). Це також підтвердили матеріали технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель КП Аеропорт-Хмельницький, виготовленими ТОВ “Хмельницьке обласне земельне агентство” у серпні 2016 року.

%d0%ba%d0%b0%d0%b4%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80

Нагадаємо, що у червні цього року депутати Хмельницької обласної ради звернулися до Головного управління Національної поліції в області і Управління Служби безпеки в області з проханням перевірити законність передачі 12 земельних ділянок у приватну власність.

Землі розташовані на території комунального підпримєства облради “Аеропорт Хмельницький”. Їхня загальна площа становить 8,74 га. Сумнівні ділянки мають цільове призначення “для ведення особистого селянського господарства” і “для ведення товарного сільськогосподарського виробництва”.