Суддю з Деражні, якого визнали корупціонером, повинна відсторонити Вища рада правосуддя

20 Січня 2017 13:36

suddyaСуддю Деражнянського районного суду Олега Дворніна (Дворніка), якого визнано винним у хабарництві, має відсторонити із займаної посади Вища рада правосуддя, яка наразі створюється.

Таку думку висловив Голова Апеляційного суду Хмельницької області Анатолій Марцинкевич на прес-конференції у четвер.

Розгляд справи Дворніна почався 2013 року. Тоді Вища рада юстиції, до якої входив пан Марцинкевич, голосувала за відсторонення цього судді. Голова Апеляційного суду також пригадав один комічний випадок.

“Так сталося, що тодішній голова Деражнянського районного суду подав у відставку і виконувачем обов’язків став Дворнін. Довелося миттєво втручатися у ситуацію і через три дні у Деражні з’явився новий голова суду”, – сказав він.

Марцинкевич заявив, що випадок із Дворніним негативно впливає на імідж суддівської системи Хмельницької області.

За інформацією сайту “Судова влада України”, суддя Олег Дворнін продовжує виносити рішення.

Як писав НГП, 11 лютого 2016 року  Барський районний суд Вінницької області визнав винним суддю Деражнянського районного суду Олега Дворніна (Дворніка) у зловживанні своїм службовим становищем, заволодінні чужим майном шляхом обману та підбурювання на замах до давання хабара (ст. 190 ч.1,190 ч.2, ч.4 ст.27, ч. 2 ст.15, ч.4 ст.369 КК України) і призначив покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також Дворніна позбавлено 4 кваліфікаційного класу судді.

Суд першої інстанції довів, що суддя Дворнін одержав від сторонніх осіб 11 тис. дол. за сприяння у позитивному вирішенні судової справи за фактом придбання, зберігання з метою збуту особливо небезпечних наркотичних засобів в особливо великих розмірах. Цю справу спочатку, у 2012 році розглядав Деражнянський районний суд, а потім – колегія суддів Апеляційного суду Хмельницької області.

У березні 2016 року Дворнін подав апеляцію до Апеляційного суду Вінницької області.