В Кам’янці-Подільському з’явиться муніципальна поліція

20 Січня 2017 16:33

_v_upravlinni_nacpoliciyi_hmelnichchini_znovu_provodyat_obshuki_1_2016_10_19_04_01_02Депутати Кам’янець-Подільської міської ради на засіданні депклубу схвалили рішення про створення на базі «Інспекції з контролю за благоустроєм і санітарним станом міста» нового комунального підприємства «Муніципальна поліція».

Депутати можуть проголосувати за створення КП вже найближчої сесії 31 січня.

Як випливає з проекту Статуту КП, який є у розпорядженні НГП, муніципальна поліція буде наділена правом складання актів та адміністративних протоколів за порушення законодавства з питань благоустрою, екологічної безпеки, незаконної торгівлі, проведенні незаконних земельних робіт, розташуванні незаконних об’єктів на території міста.

Окрім цього, спільно з Кам’янець – Подільським відділенням поліції комунальники реагуватимуть на порушення правил паркування транспортних засобів, здійснювати заходи, пов’язані з благоустроєм та відновленням міста.

В коментарі «Незалежному громадському порталу» профільний заступник міського голови Сергій Бабій повідомив, що нових функцій чи повноважень муніципальна поліція на відміну від Інспекції не отримає.

«Зміниться лише назва та форма одягу. Ми відмовились зразу надавати інспекторам якісь спеціальні повноваження. Зараз мова йде про підняття статусу працівників. Це буде своєрідна комунальна поліція без дублювання функцій правоохоронців», – додає Сергій Бабій.

Аналогічні проекти вже впроваджені у Чернігові, Мукачево, Львові, Тернополі, Івано-Франківську, Житомирі та Дніпрі.